“En bi olağan itiraz” diye bir şey var mıdır?

Hafta sonu oynanan Beşiktaş-Başakşehir maçında da, Pazar günü oynanan Fenerbahçe- Galatasaray maçında da tribünler“mazbatayı ver”sesleri ile inledi. Sadece stadyumlarda değil, pazarda, meydanlarda, hatta meyhanelerde masalara indi bu slogan. Kadehler şerefe değil, mazbataya kalkıyor.
Halk demokrasiye ve oy verdiği Başkana sahip çıkıyor. Ülkeyi yönetenler; insanların sıkıldığının farkında mısınız? Sayın Bahçeli, kendisine hiç yakıştıramadığım bir üslupla”bundan başkan olmaz”dese de, millet kararını vermiştir ve Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanıdır.
    ***
Pazartesi günü mazbata verilecek derken, sandıkların 1300’üncü(!) defa yeniden sayılması kararı çıktı. Nerden baksan bu sayım işinin, kişi sayısının da azaltılarak sayıma devam edileceğini düşünürsek 45-50 gün sürecek gibi...Durum böyle olunca insanın aklına başka şeyler geliyor. Cumhur İttifakı,”Olağanüstü itiraz”için başvuracaklarını söyledi ya, acaba yeniden sayılırsa yine Ekrem İmamoğlu’nun oyları aynı çıkarsa,(ki aynı çıkacak, bin defa da sayılsa değişmeyeceğini onlarda biliyorlar)”en bi olağan itiraz”olabilir mi?Yani olağanüstü itirazın devamında ne oluyordur?
    ***
Yeniden seçime gitseler, sonucun kendileri adına bundan daha vahim olacağının da farkındalar. Bütün illerde Millet İttifakı belediyeleri alsaydı eminim bu kadar sorun olmazdı. Ama İstanbul demek Türkiye demek! Bunu herkes biliyor. Yanında; Ankara, İzmir, Adana, Antalya gibi şehirler de üzerine bal-kaymak oldu. O zaman bu kadar ertelenmesinin nedeni olarak aklıma şu geliyor;Acaba bu arada Belediye Başkanının yetkilerini azaltacak  kararnameler mi düzenliyorlar?Mazbatayı vermeden önce önemi bazı işleri düzenlemek için vakit mi kazanıyorlar?Zira daha iki gün önce Cübbeli efendinin damadı ihaleyi kaptı... Bugünde Egemen Bağış’a belediyeden şoför tahsis edildiği ve bunun için İstanbullunun cebinden 780 bin lira çıktığı ortaya çıktı.  
    ***
Düşünün ki; Seçim sonrasında, Bolu Belediyesinde kişilere tahsis edilen araçlar, bu araçlarda kullanılan yakıtlar, maaş alan personel hala tam olarak tespit edilemiyor. Varın İstanbul’u siz düşünün! 
Kendi kendime sesli düşünüyorum. Saydılar saydılar bir türlü İstanbul’u kazanamıyor Cumhur İttifakı...
Önce Büyükçekmece seçimlerinden bir şeyler çıkarmı dediler çıkaramadılar. Şimdi Maltepe’de”10 yüz baloncuk”hesabı tekrar tekrar saydırıp, tekrar tekrar sandıklarda sayımın tamamlanmasına engel olmaya çalışıyorlar. Ey benim güzel Türkiyem, güzel ülkem. Tek adam seçmeyi ve bu sistemin nasıl yürütüleceği hakkında hiçbir  şey bilmeden Başkan seçmenin ne demek olduğunu yeni öğrenmeye başlıyorsunuz! Sizin patates, soğan kuyruğunda olmanızla, evinizde bu akşam çorba kaynayıp kaynamayacağı ile kimse ilgilenmiyor. Bütün iş İstanbul’u almak! Neyse, satırlarıma burada son vereyim ben. Gemicikler geçiyor, el sallıyorum şu anda, her birinize ayrı ayrı selam... 
    ***
Sevgiyle kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi