AK Parti ve MHP'li isimlerden çağrı: Artık gel Başkan!

AK Parti ve MHP'li isimlerden çağrı: Artık gel Başkan!
Basın açıklaması düzenleyen Esenyurt Belediye Meclisi'nin AK Parti ve MHP grubundaki isimler Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'a yüklendi. Bozkurt'un sık sık seyahate çıktığnı ve her gidişinde Esenyurt'ta ciddi kaoslara sebep olduğunu belirten isimler, “Artık Esenyurt'a gel başkan” çağrısında bulundu

Esenyurt Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkanı Gazanfer Karakaş, AK Parti Meclis Üyesi Togay Çoban ve MHP Meclis Üyesi Hüseyin Kaya, basın toplantısı düzenleyerek ilçe gündemine ilişkin önemli eleştirilerde bulundular. Esenyurt'un sağlıklı bir şekilde yönetilmediğini söyleyen isimlerin hedefinde ise Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt vardı. Esenyurt'ta Meclis anlamında tam bir kaos yaşandığını anlatan AK Parti Meclis Grup Başkanı Gazanfer Karakaş, “Üzülerek ifade etmem lazım ki Esenyurt'ta gördüklerimiz bizi memnun etmiyor. Esenyurt'un hizmetlerle, projelerle gündeme gelmesi gerekirken, son zamanlarda Esenyurt Belediye Başkanı 3 yıllık süreç içerisinde yapmadıkları ve yapamadıklarıyla gündem olmanın ötesinde çıkardığı krizlerle gündem olmaya devam ediyor. Bu işi öyle bir noktaya taşıyor ki Esenyurt'taki gerilimin dozunu artırıyor. Bu da Esenyurt'ta tansiyonu yükseltiyor. Bakın her ayın ilk haftasında Esenyurt'ta Belediye Meclisi yapılıyor. Biz de Meclis'te söylediklerimizin arkasındayız. Hizmete engel olmayacağız tam tersi destek vereceğiz. Yeter ki hizmet etsin, Esenyurt'u iyi bir yere taşısın. Ama maalesef bizim bu isteklerimize, taleplerimize rağmen 3 yıllık süreç içerisinde Kemal Deniz Bozkurt ve ekibi hiçbir şeye katkı sağlamadığı gibi mevcududa geride bıraktı. Esenyurt harap, bitap duruma düşmüş durumda. Tesislerimizi dolaşın çürüyor. Bizim bıraktığımız her şey ihmal edilmiş. Bu sıkıntılar devam ederken maalesef Mayıs Meclis'inde enteresan bir süreç yaşadık. Bu yıl Kemal Bey çok fazla seyahat etmeye başladı. Esenyurt'ta olduğundan daha fazla ya şehir dışında ya yurtdışında. Mayıs Meclisi'ne de katılamadı, Londra'ya gitti. O süreçte de Meclis'te bir komedi izledik. Ne oldu? Meclis'i Meclis Başkanvekili yönetmesi gerekirdi. Meclis Başkanvekilimiz Hamit Öncü başkanlığında Meclis başladı. Ondan sonra belediye başkan yardımcısı, belediye başkan vekili sıfatıyla 'Burası benim hakkım' diyerek Hamit Bey'i yerinden kaldırmak istedi. Ne nezaket var ne hoşgörü. Perşembe günü de herkesten önce Meclis'e girerek, Meclis'e başkanlık etmek istedi. Bu hiç hoş bir şey değil. Esenyurt'u böyle gereksiz gündemlerle meşgul etmeyin” ifadeelrini kullandı.

3 yılda 1 çivi çakamadılar

Esenyurt'ta son günlerde gündemden düşmeyen cami konusuna da değinen Karakaş, “Sonra da cami olayı. Kaykamam bey 'peki' dedi. Belediye diyordu ki 'Biz orayı yapacaktık engel oldular.' E alın şimdi orası size verildi. Bir tane çivi mi çaktınız? Hayır. O caminin temelini atan ve başlatan Eski Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu idi. Biz o caminin kabasını bitirdik. İncesi kaldı. Ama 3 yıldır oraya bir çivi bile çakmadılar. Yüzde 80'le bizim Namık Kemal Mahallesi'nde bıraktığımız bir okul inşaatımız var ama okulu hala açmıyorlar. Ya mahallenin okul ihtiyacı var. Niye bu okul açılmıyor? 1 okul 3 yılda teslim edilemez mi?” diye sordu.

350 bin lira çöpe gitti

Karakaş'ın ardından konuşan AK Parti Meclis Üyesi Togay Çoban ise Esenyurt'taki logo meselesine dikkat çekti. Çoban, “Meclis'te bizim sesimizi kısıyorlar. Canlı yayınlarda sesimizi kesiyorlar. Belediye başkanı; 'Ben kanunlarla belediyeyi yönetirim' demişti. Hangi kanuna göre böyle ters işler yapıyor anlamak mümkün değil. Her tatile gittiğinde Esenyurt'ta kaos çıkıyor. Artık Esenyurt'a gelmesini bekliyoruz. İngiltere'ye gittiğini biliyoruz da orada Esenyurt menfaatine ne yapmış? At üstünde fotoğraf çektirmekle, selfie yapmakla Esenyurt yönetilmez. Milyarlarca lira bütçesi olan bir ilçeyi yönetiyorsunuz. Esenyurt'un bütçesi; Avcılar, Büyükçekmece ve Çatalca, Silivri belediyelerinin bütçesi kadar. Korkunç bir bütçe. Ama 3 yılda bir hizmet var mı? Yok. Şu, bu var mı? O da yok. Şimdi logo değiştirmek istiyor. Bunun maliyeti dünya kadar para. Neymiş eski logo kaçakmış. E kaçaksa getirin Meclis'e; 'Bu logo 30 yıldır kaçak' deyin çaresini bulalım. Gelip logo değiştirdiğinde birçok şey değişecek. Araçların giydirmesi, resmi yazışmalar, tabelalar bir dünya şey. Bunun çok ciddi bir maliyeti olur. Nitekim 350 bin lira ön hazırlık yapıp harcadılar ama bu logo değişikliği Meclis'ten geçmedi. 350 bin lira çöpe gitti” ifadelerini kullandı.

Meclis'i engellemek istiyorlar

Esenyurt Belediyesi MHP Meclis Üyesi Hüseyin Kaya da Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un Meclis çalışmalarını engellemeye çalıştığını söyledi. Kaya, “Demokrasiden dem vuran, adaletten dem vuran, 'umudun şehri' sloganlarıyla yola çıkan insanlar Esenyurt Meclisi'nin çalışmasını engellemeye çalışıyor. Sizleri Meclis toplantılarına da almıyorlar. Bu baskıcı emarelerini gösterdiler” diye konuşt.u

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.