Ben Kıbrıs Gazisi Kalaycıoğlu’yum

Ben Kıbrıs Gazisi Kalaycıoğlu’yum
Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi İsmail Kalaycıoğlu Damga'ya konuştu. Kalaycıoğlu, "Siyaset dönemim de de gaziydim. Bu bölgede beni Kıbrıs gazisi Kalaycıoğlu olarak bilirler. Şanlı, şerefli Kıbrıs gazilerinden biri de benim. Bunu demekten onur duyuyorum" dedi

1981 yılında Esenyurt’a geldiğini ifade eden Gazi Kalaycıoğlu, "Trabzonluyum, Trabzonsporluyum. 4 çocuk babasıyım. Çocuklarımla iftihar ediyorum. 1985 ten sonra siyasetle çok uğraştım o zamanlar Esenyurt’un nüfusu bu kadar fazla değildi. 13 bin nüfusluk bir ilçeydi. Çok şirin ve yeşillikler içinde bir ilçeydi. O zamanlar insanlar arasında bir ayrımcılık yoktu, yöresel bir ayrımcılıkta yaşamadık. O zamanki arkadaşlıkları komşulukları özlüyoruz" dedi.


 

Kim geldiyse ona sarıldım

İnsanların geçimini sağlamak için İstanbul’a göç ettiğini dile getiren Kalaycıoğlu, "Bu şekilde nüfus artmaya başladı. Bir gazi olarak bunu söylemezsem haksızlık etmiş olurum 1989’da burayı CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Gürbüz Çapan kazandı. Ben Trabzonluyum o Karslı, siyasi görüşlerimiz farklıdır. Sizin gazeteniz vasıtasıyla ona teşekkür ediyorum. O zor şartlarda burada 14 yıl belediye başkanlığı yapmıştır. En sevdiğim yönü halkı birleştirici bir yanı vardı. O dönemlerde nüfus artmaya başlayınca buralar kentleşmeye başladı. 2004 yerel seçimle Necmi Kadıoğlu Esenyurt Belediye Başkanı seçildi. Onun zamanında buralar kentleşmeye ve metropol bir kent haline gelmeye başladı. Esenyurt bölgesi sanayi bölgesi olduğu için en çok göç burası aldı. Bu sayede buralarda etnik gruplar oluşmaya başladı. Siyasetin çemberinin içindeki hatalar, yanlışlar, insanların birbirine zıtlaşması diye bakmaları bana yanlış gelince bir tarafa doğru kaymam gerektiğini düşündüm. Çünkü benim insani yapım farklıdır. Ekol olmuş birisiyim. Bu bölge de İstanbul’da da tanınmış biriyim. İnsanlara yardım hizmet konusunda düşeni kaldırır, ağlayanla ağlar, gülenle gülerim. Böyle bir mizaca sahibim. Siyasetimde böyleydim. Parti ayrımı hiçbir zaman yapmadım. Kim geldiyse ona sarıldım" ifadelerini kullandı.

ismail kalaycıoğlu

Güç yabancıların elindeydi

"Kıbrıs gazisiyim. Siyaset dönemim de de gaziydim. Bu bölgede beni Kıbrıs gazisi Kalaycıoğlu olarak bilirler" diyen Kalaycıoğlu, "Şanlı, şerefli Kıbrıs gazilerinden biri de benim. Bunu demekten onur duyuyorum. O harbin ismi Kıbrıs Barış Harekatı’dır. Ama benim gazilerimden farklı bir sözüm var. Ben bunu şahsıma söylüyorum. Kıbrıs Barış Harekâtı’nı, barış harekâtı olarak görmedim. 1974’te cihanın tek yaptığı savaş Kıbrıs Savaşı’dır. Nedeni ise; aynı bugün dün olduğu gibi yarın da olacağı gibi bütün Avrupa güçlerinin ve Amerika’nın karşı geldiği halde o tarihte yapılan savaşta tankımız, silahımız, mermimiz yoktu. 1974’te Amerika’nın bize vermiş olduğu G-3 savaşıyla yaptık. Güç yabancıların elindeydi. Çünkü her alanda gücü yabancılar eline almıştı. Yabancılar o rahipte demişler ki, Türk askeri 25 yıl uğraşsa 5 parmak dağlarına çıkamazlar. Kıbrıs’ın o şanlı, kuş uçmaz kervan dönmez dağlarına çıkmamız üç gün sürmemiştir. Devletimiz bir gün geç ateşkes emri vermiş olsaydı Kıbrıs'ı fethediyorduk. Fakat o zaman bütün dünya ayağa kalktı ve öylece kaldı. 47 yıldır Kıbrıs meselesi görülüyor. Eğer Kıbrıs Harbi o gün zaferle kazanılmamış olsaydı yenilmiş ve geri gelmiş olsaydık bugünkü iktidara çağrımdır. Değil Akdeniz’de petrol aramak Libya açıklarına, Akdeniz, Ege’ye girmeleri mümkün değildi. Eğer bugün, bu iktidar Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusu, milleti Akdeniz’in, Ege’nin o sıcak denizlerine girebiliyorsa, bunun tek sebebi Kıbrıs Barış Harekâtı kahramanları sayesindedir" ifadelerini kullandı.

GAZİLERİMİ ASLA YALNIZ BIRAKMAM

Dernek hakkında da bilgi veren İsmail Kalycıoğlu, "Bizim Türkiye Muharip Gaziler Şubemiz, Sirkeci Şubemiz askeriyenin içindedir. Oradan bizi görevlendirdiler. Buradaki bürokratlarla ilişkim iyidir. Esenyurt Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’a durumumuzu anlattım ve başkanımız büromuzda bize yardımcı oldu. Çalışmalarımızdan bahsedersek, biz burada gazi arkadaşlarımızın evini ziyaret ediyoruz. Ne eksikleri varsa büromuzda oturup tespit ediyoruz. Esenyurt belediyesinin sosyal hizmetler birimi var oraya bildiriyoruz. Dosya açıyorlar daha sonra Esenyurt Kaymakamlığı’na bildiriyoruz. Bu şekilde çözümler üretiyoruz. Gazilerimizin çocuklarının eksiklerini tespit edip Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yönlendirme yapıyoruz. Koordineli bir şekilde çalınmalarımızı sürdürüyoruz. Gazilerimizi hastane konusunda hiçbir zaman yalnız bırakmam. Sonuna kadar yanında olurum. Desteklerinde dolayı Esenyurt Kaymakamımız Vural Karagül’e, Esenyurt Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

ZEHRA ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum