CHP'li Fatma Polat: Borç durumu devam ediyor

CHP'li Fatma Polat: Borç durumu devam ediyor
Esenyurt CHP Kadın Kolları Başkanı ve CHP Meclis Üyesi Emine Polat Damga'ya konuştu. Polat, "Başkanımızın deyimiyle söylemek gerekirse, ilk geldiğimizde zabıta araçlarımıza koyacak benzin yoktu. Şuan borç durumumuz devam ediyor" dedi. Polat, "Başkanımız bu şartlar altında şimdiye kadar belediyede çalışan hiçbir personelimizi ihmal etmedi. Şöyle diyelim çarkımız dönüyor" ifadelerini kullandı

Esenyurt CHP Kadın Kolları Başkanı ve Meclis Üyesi Eminbe Polat Damga'ya önemli açıklamalarda bulundu. Kendisini tanıtan ve Meclis üyeliği süreci hakkında bilgi veren Polat, "1971 Sivas’ın Gürün ilçesine bağlı Sarıca köyünde doğdum. İlk ve ortaokulu köyümde bitirdim. Liseyi Sivas’ta okudum. Evliyim ve üç çocuk annesiyim. 1995’ten beri Esenyurt’ta yaşıyorum. 2009 yılından beri CHP’nin aktif bir üyesiyim. Son dört dönemdir Esenyurt CHP Kadın Kolları Başkanıyım. Meclis üyeliğim ise başkanımızın isteği üzerine oldu. Bir vaadinden biri de bu yolda emek veren bütün arkadaşlarımızı yanında görmek isteyişiydi. Beni de bir kadın olarak bu göreve layık gördü. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi


Çarkımız dönüyor

Esenuyurt Beledidyesi'nin mevcut durumu hakkında da açıklama yapan Polat, "Sıkıntılarımız şuanda devam ediyor. Aday olmadan önce de belediyenin borçlu olduğunu biliyorduk. Bu durumları her seferinde seçim kampanyalarımızda anlattık. Fakat belediyenin bu denli yüksek bir borcun altında olduğunu bilmiyorduk. Başkanımız ve teknik başkan yardımcılarımız inceleyince bu borç daha da netliğe kavuştu. Başkanımızın deyimiyle söylemek gerekirse, ilk geldiğimizde zabıta araçlarımıza koyacak benzin yoktu. Şuan borç durumumuz devam ediyor. Ama başkanımız bu şartlar altında şimdiye kadar belediyede çalışan hiçbir personelimizi ihmal etmedi. Şöyle diyelim çarkımız dönüyor" ifadelerini kullandı.

fatma polat chp

Kampüs lise projemiz var

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un "Her gece belediyeye haciz gelecek diye kâbus gördüğüm günler vardı" açıklamalarının hatırlatılması üzerine "Başkanımız daha önce bir şirket yönettiği için bu konulara itinalı bir şekilde yaklaşıyor" cevabını veren Polat, "Mali bakımdan bir toparlama süreci geçirdikten sonra şuan daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. İlk geldiğimiz gibi değiliz. Şuan yönetim bizim elimizde diyebilirim" açıklamasında bulundu. Polat, "Özellikle güvenlik anlamında ciddi zaafların yaşadığı, uyuşturucu kullanımın çok yaygın olduğu biliniyor. Bu tarz güvenlik zafiyetlerine ve ilçedeki uyuşturucu problemine ilişkin meclis üyeleri olarak yürüttüğünüz çalışmalar var mı?" sorusuna da "Bu sorunuza kadın kolları başkanı sıfatımla cevaplamak istiyorum. İlçemizde ciddi anlamda eğitim sorunumuz var. Her işin başında da eğitim yatar. Çocuğunu ekonomik sıkıntılardan dolayı okutamayan çok insanımız var. Yaşı küçük olmasına rağmen çocuğu işe veriyorlar. Girdiği iş çevresinden farklı kötü alışkanlıklar edinebiliyor. Sonrasında bütün çabalara rağmen çocuk düzelmiyor. Başkanımızın bu çocuklarımız için şöyle bir projesi var. Mesleki eğitim için onları sanayi gibi yerlere teslim edecek. Gençlerimizin eğitilmesi için sanatsal açıdan her liseyi kapsayacak kampüs lise arsa projemiz var. Ak Parti tarafından bu projemiz mecliste reddedildi. Bu reddi üst yönetici birimlere bildirdik. Yerel mahkemede biz kazandık. Başkanımızla birlikte kampüs lise projemizi faaliyete geçirirsek bu eğitim sıkıntımıza büyük bir çözüm olacaktır" cevabını verdi.

fatma polat chp
 


Hiçbir parti kapatılmamalı

HDP'ye yönelik kapatma davasına ilişkin de konuşan CHP'li Polat, "Hiçbir siyasi partinin kapatılması yönünde değilim. Uzun yıllardır siyasetin içindeyim. Herkes özgür iradesiyle fikirlerinin beyan edebilir. Fakat devletin birliğini bütünlüğünü bozmadan herkes siyasetini yapabilir. Siyaseten bir sıkıntı varsa bu durumu halkın iradesini de göz önüne alarak mecliste çözüme kavuşturabiliriz" dedi. Polat, "Özellikle gençlerin istihdamı anlamında Esenyurt Belediyesi'nin bir takım hamleleri olduğunu biliyoruz. Bu yöndeki çalışmalar şu anda ne durumda?" sorusunu da "Hemen hemen her gün bizlere işsiz olduğunu söyleyen gençlerimiz ve kadınlarımız var. Bazı kadınlarımız evli oldukları için veya çocuktan dolayı çalışamıyor. Bu anlamda Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi’nde(ESBİM) birçok belediyeye göre işsizliğe ciddi anlamda çözüm olduk. 16 bin insana yakın iş istihdamı sağlandı. Esenyurt’ta kadın kooperatifini kurduk. Bu projenin tamamen içindeyim. Eşinden ayrılmış, eşi vefat etmiş veya ekonomik olarak çok zor da olan kadınlarımız için kooperatifimizin desteğiyle beraber kadınlarımıza eğer uygunsa evinde değilse çocuğu için bir oyun alanı imkânı sağlayıp kendisinin de iş üretmesini sağlıyoruz. Kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik çok güzel çalışmalarımız var. İleriki zamanlarda basın aracılığıyla halkımıza daha iyi yansıyacaktır. Sürekli sahada olduğum için insanlarda ciddi anlamda bir memnuniyet var" şeklinde yanıtladı.


KİMSE BAŞÖRTÜMÜ SORGULAMADI

Emine Polat, "Başörtünüzden dolayı sıkıntılar yaşadınız mı?" surusuna da şu cevabı verdi; "Liseli yıllardan beri siyasete ilgi duyuyorum. O dönemler yapı ressamlığı bölümünü okuyordum. Orada staj yaparken de staj yerimin, genel anlamda CHP’ye ilgisi vardı. Ailemin de partiye dair bir geçmişi var. Bende partim ve halkım için ne yapabilirim diye düşündüm ve üye oldum. Hiç kimse başörtümü sorgulamadı nasıl geldiysem öyle kabul edildim. CHP nezdinde hiçbir sıkıntım olmadı fakat sahadayken çok sıkıntılar yaşadım. Başörtümü çekip de senin orada ne işin var diyen yakın arkadaşlarımı ve komşularımı hatırlıyorum. İnsanları kılık kıyafetiyle değil de düşünceleriyle, yapabilecekleriyle eleştirmek daha doğru olur. Ben kadın arkadaşlarımın öncülüğünü yapmak için buradayım veya sahadayım. Çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için bu düşünceleri bırakmalıyız. Yardıma ihtiyacı olan kadınlarımız oluyor asla onların siyasi kimliğini sormam kendi siyasi görüşümü de bir kenara bırakırım. Elimden gelen bütün çabayı onlar için sarf ederim. Bir işin içinde kadın oldu mu o iş daha da güzelleşiyor."

ZEHRA ÇELİK/ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.