Emeğin siyasi ideolojisi olmaz

Emeğin siyasi ideolojisi olmaz
Üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük işçi sendikası olan Türk Metal Sendikası, İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Esenyurt’ta şube açılışı gerçekleştirdi. Açılış sonrası Damga'ya konuşan Şube Başkanı Mehmet Ali Akman, “Hiçbir kimseyi ayırmadan sendikal faaliyetlerimize burada da devam edeceğiz. Herkes bilmeli ki emeğin siyasi ideolojisi olmaz” dedi

Üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük işçi sendikası olan Türk Metal Sendikası, Genel Başkanı Pevrul Kavlak öncülüğünde İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Esenyurt’ta şube açılışı gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını yapan İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Akman Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın isteği doğrultusunda çalışan emekçilerin çocukları için yeni yurt talebinin olduğunu ve bu talep içinde yer bulma isteğinin olduğunu söyledi. Başkan Akman, “Genel başkanımız bulunduğumuz yere çalışanlarımızın çocukları için öğrenci yurdu yapacağından dolayı yer bulmamızı talep etti. İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Esenyut’a geldik ” dedi.


Kitaplar bizi yazacaktır

En iyi sendika olduklarını dile getiren Başkan Akman, “Bundan sonra sendikal hayatımıza buradan devam edeceğiz. Sendikamız 210 bin kişilik büyük bir aileden oluşmaktadır. Hedefimiz ise 250 bin kişi kapsamaktadır. Bunun içinde mücadele etmeye devam ediyoruz. Kitaplar genel başkanımızın yapmış olduğu faaliyetleri yazacaktır. Faaliyetlerimiz her alanı kapsamaktadır. Her zaman söyleriz en kötü sendika sendikasızlıktan daha iyidir. En iyi sendika olduğumuzu iddia ediyoruz. Sendikanın ideolojisi olmaz diye bakıyoruz. Hangi partiden olursa olsun çalışmaya başladığı an kartını basıp fabrikadan çıktıktan sonra ne yapıyorsa yapsın tarafındayız. Biz bir aileysek hepimizin mücadelesi aynı. Çünkü hepimizin aynı ihtiyaçları var. Bugün bir işverende, çalışan işçi eylül veya ekim ayı gibi sendikasız işe başlıyor. Ocakta ne zaman ne kadar zam alacam diye sorgulamaya başlıyor. Ocak geliyor kime nasıl ne kadar zam verilecek onun tartışması başlıyor. Aylarca onun tartışması yaşanıyor. Ama sendikalı olunca bunun taslağını yapıp, bir iki sene kişi bunu düşünmüyor. Kafasında bir soru işareti yok. Yapması gerektiği gibi işini yapıp kimseye muhtaç olmadan çalışma hayatına devam ediyor” ifadelerini kullandı.


Sesimizi burada da duyuracağız

Hedeflerinin üretip, ürettikten sonra da kazandırmak olduğunu söyleyen Başkan Ali Akman, “1,5 yıldır buraya taşınmayı planlıyorduk. Gelmemizin en büyük sebeplerinden bir tanesi Türk Metal Sendikası, Türkiye’nin büyük bir sendikasıdır. Ama biz daha çok büyümeyi istiyoruz. Büyüme potansiyelini burada görüyoruz. Mücadelemizi sahalarda yapacağız. Üyelerimizin daha rahat edebilmesi için burayı tercih ettik. Çalışanlarımızın hayatını kolaylaştırma derdindeyiz. Bunu da yönetimdeki arkadaşlarla, fabrikadaki temsilcilerimizle yapacağız. Üretmek, kazanmak ve kazandırmak istiyoruz. Bunu yaparken insana sevgi, emeğe saygı çerçevesinde olmaya dikkat edeceğiz” dedi. Töreni ikramlarla sonlandıran açılışa, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Akman ve birçok sendika üyesi katıldı.

ali akman
 


Öğrenci yurdu hakkında bilgi

Öğrenci yurdu olacak yerle ilgili de bilgi veren Akman, “Bu öğrenci yurdu çalışanların çocukları için. Ankara’da biz bunu yaptık kişilik. Burada planladığımız 135 kişilik olacak. Sadece kız çocuklarına özel. Konaklama anlamında kız çocuklarımızın daha güvenli ve rahat olabilmeleri adına bu çalışmayı yapıyoruz. Ayrıca İzmir ve Eskişehir’de de bu tarz yurtlar planlanıyor. Öğrenci popülaritesinin yüksek olduğu yerlerde bunu yapacağız. Sadece bunlarla bitmiyor. Bizim orada misafirhanemiz de var. Yıllık olarak 1500 kişilik bir misafir sirkülasyonu dönüyor. Başka şehirlerden, herhangi bir vesile ile gelmiş olan Türk Metal Sendikası üyesi ve birinci derece yakınları bu hizmetlerden faydalanabiliyor. Odaların günlüğü 35 lira. Sabah kahvaltısı, interneti, duşu ile otel odası konseptindedir. Kızlarımız için yapacağımız odalarımız ikişer ve üçer kişilik olacak. Yine sabah kahvaltısı dahil, internet, okuma ve bilgisayar salonları aylık 600 tl olacak. Tabii burada amaç hizmet. Biz sosyal sendikacılık, yeni nesil sendikacılıkta ilerliyoruz” dedi.

MÜGE YÜCETÜRK - ZEHRA ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.