Enver Demir: Esenyurt her şeyin üstesinden geldi

Enver Demir: Esenyurt her şeyin üstesinden geldi
Esenyurt Belediyesi'nin İYİ Partili meclis üyesi ve meclis grup başkanvekili Enver Demir, Damga'ya konuştu. Esenyurt Belediyesi'nin zor şartlar altında olmasına rağmen çok iyi yönetildiğini ifade eden Demir, “Belediye çok yüksek bir borç yükü altında. Yeni yönetim birçok ekstra sorunla karşı karşıya kalmıştır. Bütün bu olumsuzluklara rağmen sorunların üstesinden gelinmiştir” dedi

Esenyurt Belediyesi İYİ Parti meclis üyesi ve meclis grup başkanvekili Enver Demir'le hem Esenyurt'a dair hem de belediye yönetimine ve kendi siyasi yolculuğuna dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Meclis üyesi olmaya nasıl karar verdiğini anlatan Demir, “Bu konu biraz kendiliğinden gelişti diyebiliriz. Ben 25 yılımı doldurduğum gün emekli olmak için dilekçemi verdim. Ancak milletvekili adaylığım, sendika başkanlığım vs. memuriyetten istifa edip, tekrar göreve başlamam gibi sebeplerden fiilen çalıştığım gün sayısın da bir eksiklik oldu ve bir müddet daha Milli Eğitim de aktif görev yaptım. Emeklilik işlemlerim için, Ankara - SGK Genel Müdürlüğünde işlemleri takip ettim ve işlemlerin bitiminde emekli oldum. Daha sonraki gün İyi Parti Genel Merkezi’ne giderek orda tanıdığım arkadaşlarla ve Genel Başkanımızla vedalaşıp, emeklilik hayalleriyle İstanbul’a doğru yola çıkmayı düşünüyordum” dedi.



Akşener bizzat istedi

Emeklilik hayallerini hayata geçirme arifesinde olduğunu ve genel başkan ile görüşmesinin ardından meclis üyeliğinin bir anda başladığını dile getiren Grup Başkanvekili Demir şöyle konuştu, “Yerel seçim arifesi olduğundan genel merkezimiz çok kalabalıktı. Belediye Başkan Aday adayları-Meclis Üyesi Aday adayları, teşkilatlardan yüzlerce kişi Genel Başkanımızla görüşmek için bekliyordu. Ben diğer görüşmelerimi bitirdim. Genel Başkanımızın katına indim. Kalabalık olduğundan ismimi yazdım. Biraz bekledim ama baktım bana sıra gelmeyecek ve yola çıkmak için geç kalacaktım. Görevli arkadaşa geç kalacağımı, görüşme isteğimi iptal etmelerini, bilahare uygun bir zamanda Genel Başkanımızı ziyaret edeceğimi söyledim. Görevli arkadaş, 'Çok kısa görüşecekseniz sizi alayım ama lütfen uzatmayın' dedi. Ben de tabi ki, başarı dileklerimi ileteyim ve veda edip çıkarım dedim. Genel Başkanın yanına girince görüşmemiz uzadı. Genel Başkanımız 'Emekli olduğuna göre boş durmak yok. Meclis Üyeliği dilekçeni veriyorsun' dedi. Bu hikâye böyle başlamış oldu” ifadelerini kullandı.

enver demir


CHP ile beraber kazandık

Esenyurt Belediye Meclis Üyesi olarak, seçildiği günden bu yana yaptığı veya yapılan çalışmaları değerlendiren Enver Demir, “Doğruyu söylemek gerekirse, sürecin başında biraz tereddüttüm. Devlet memurluğundan emekli olduktan sonra sakin bir hayatı yaşasaydım daha mı iyi olurdu diye sorguladım kendi kendimi. Ama vatandaşlarımızla buluşup, aktif seçim propaganda dönemine girildiğinde hemen düşüncelerim değişti. Gördüm ki Esenyurt’un gerçekten devasa sorunları var. Esenyurtlu vatandaşlarımızın çözüm bekleyen çok büyük sorunları var. Bu sorunların da büyük oranda, geçmiş yönetimlerin yönetim anlayışından ortaya çıktığını gördükten sonra, mutlaka belediye yönetiminin devralınması gerektiğine inandım. Kemal Deniz Bozkurt başkanımızın Liderliğinde CHP ile seçim işbirliği halinde Esenyurt Belediye Başkanlığı’nı kazandık. Seçimi kazandıktan sonra gördük ki, Esenyurt’un sorunları bizim tahmin ettiğimizden daha büyük” şeklinde konuştu.


Belediyenin işi zor

Esenyurt ilçesinin yabancılarla birlikte 1,3 milyonu geçen nüfusuyla, devasa sorunları olan bir yerleşim alanı olduğunu belirten Demir sorunları şu şekilde sıraladı, “Bölgede madde bağımlılığının tehlikeli boyutta olması, genel eğitim sorunları, okul ve derslik yetersizliği dolayısıyla kalabalık sınıflar, sosyal yardım şartlarını taşımayan vatandaşlarında sürekli yardım talep etmesi, geri dönüşüm konusunda vatandaşın bilgi ve ilgi düzeyinin düşük olması, imar uygulamalarından kaynaklanan sorunlar, kentleşme kültürünün zayıf olması, ekonomik sorunlar, işsizlik-yoksulluk, kişi başına düşen yeşil alanların çok az olması, yabancıların uyum sorunu ve ekonomik yansımaları, deprem toplanma alanlarının yetersizliği, kentsel dönüşüm anlamında yetersizlikler, trafik ve park sorunu olarak saymak mümkündür. Belirttiğimiz sorunlar, İstanbul’un birçok ilçesinde de yaşanan ve Esenyurt Belediyesi dâhil çözümü konusunda çalışmalar yapılan meselelerdir. Ancak bu bilinen genel sorunların dışında belediyenin yönetimsel sorunlarıyla da baş başa kaldı. Belediye yönetimi devralındığında görüldü ki, belediyenin bir malzeme envanteri tutulmamış. Yani belediyenin demirbaş listesi yok. Malzemeler alınmış, kaydı yok. Bunlar yapıldı. Belediyenin bütün işi taşeronlar vasıtasıyla yapılmış. Belediye de sokakları süpürmek için süpürge, ağaçları veya diğer bitkileri budamak için makas bile yok. Rantın merkezi durumuna getirilmiş ilçe de deprem olduğunda arama –kurtarma çalışmalarında kullanılacak ne araç ne de gereç var. Belediye çok yüksek bir borç yükü altında. Yeni yönetim birçok ekstra sorunla karşı karşıya kalmıştır. Bütün bu olumsuzluklara rağmen sorunların kısmen üstesinden gelinmiştir” dedi.


Belediyede ahenk var

Vatandaşların ilettiği sorunları meclis üyesi olarak muhataplarına iletme ve çözmede sıkıntı yaşayıp yaşamadığına dair konuşan Enver Demir, “Türkiye genelinde olduğu gibi, belki de biraz daha yoğun olarak Esenyurt’ta birinci derecede karşılaştığımız sorunların başında yardım talepleri ve işsizliğe dayalı olarak, iş talepleri gelmektedir. Bunların dışında, geçmişte yapılan yanlış imar uygulamaları sonucunda kangren halini alan yapılaşmaya dayalı sorunlar, konut mağdurlarının sorunları ve eğitim ve okul sorunu devamlı gündemde olan meseleler olarak görülüyor. Bize gelen sorunları belediyedeki muhataplarına iletmek ve çözüm anlamında müdahil olacağımız konuları takip ediyoruz. Yasalar çerçevesinde çözülebilecek konularla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamamız söz konusu değildir. Belediye yönetimi ve çalışanlar vatandaşımızın sorunlarının çözümü konusunda azami gayreti sarf etme çabası içindeler. Bu konuda bir ahenk yakalanmıştır” ifadelerini kullandı.


Meclis çalışmaları içinde sınırlıyız

İYİ Parti meclis grubu, belediye yönetimi ve meclis çalışmalarından bahseden Demir, “ Seçimden sonra, belediye başkanımız kendi çalışma arkadaşlarını seçmiş ve yönetimini oluşturmuştur. İyi Parti olarak bizim belediye yönetiminde bir görevimiz yoktur. Sorumluluğumuz da meclis çalışmaları çerçevesinde sınırlıdır. Belediye yönetiminin başarılı olması için, tecrübe ve birikimimizi ortaya koyuyor. Her türlü desteği sunuyoruz. İyi Parti belediye meclis üyeleri olarak, grubumuz adına meclis oturumlarının tamamında görüş ve önerilerimizi, partimizin izlemiş olduğu genel politikalar çerçevesinde, yerel sorunları da inceleyerek ve irdeleyerek dile getiriyoruz. Yaptığımız saptamalar ve çözüm önerileri hakkındaki konuşma sunumlarımız Esenyurt kamuoyu tarafından ilgi ve takdirle izlenmektedir” dedi.


Enver Demir kimdir?

Sinop-Türkeli doğumluyum. İlk ve ortaokulu Sinop’ta, liseyi Samsun’da, üniversiteyi de İstanbul’da bitirdim. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Coğrafya Ana Bilim Dalı mezunuyum. 1994 yılında Bahçelievler Türkiye Gazetesi Ticaret Meslek Lisesinde Öğretmenliğe başladım. Okul müdür Yrd.-Müdür Bş. Yrd. ve Okul Müd. görevlerinde bulundum. 2001 Yılında Kamu Görevlileri Sendikaları Yasasının çıkmasıyla birlikte, Milli Eğitimdeki görevimden izinli ayrılarak Türkiye Kamu Sen-Türk Eğitim Sendikasına Şube Başkanı seçildim ve 2018 yılına kadar bu görevde bulundum. 2019 Şubat ayında emekli oldum. 2007 ve 2011 Yılı genel seçimlerinde MHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı oldum. Adaylığım süresinde ve arada geçen zaman içinde aynı bölgeden milletvekili olan Genel Başkanımız Meral Akşener ile yakın çalışma fırsatım oldu ve Genel Başkanımızın tecrübesinden ziyadesiyle faydalandım. 2007-2011 yılları arasında, Gerçek TV ve Bengütürk TV’de Eğitim programları modaratörlüğü yaptım. Sendikada aktif görevde bulunduğum süre içinde çeşitli ulusal kanallarda Eğitim-Sosyal ve siyasal nitelikli yüzlerce programa katıldım. Aynı zaman zarfında birçok yerel ve Ulusal Gazete ve Dergide köşe yazılarım –bir çok açıklamam yayınlandı.

ZEHRA ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.