Esenyurt depreme karşı tatbikat yaptı

Esenyurt depreme  karşı tatbikat yaptı
Türkiye’de 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Deprem anı ve Tahliye Tatbikatı’ İstanbul Esenyurt'ta da Osman Nuri Bakırcı Ortaokulu'nda yapıldı. Tatbikata ilişkin Damga'ya konuşan Esenyurt İlçe Kaymakamı Vural Karagül, “Yurdun her noktasında olduğu gibi Esenyurt'ta tatbikatımızı yaptık. Gayet başarılı bir tatbikat oldu” dedi

Esenyurt İlçe Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, itfaiye ve sağlık ekiplerinin katılımıyla Esenyurt Osman Nuri Bakırcı Ortaokulu'nda ‘Deprem anı ve Tahliye Tatbikatı’ düzenlendi. Yapılan tatbikatta senaryo gereği öğrenciler, sınıflarında depreme yakalandı. Öğrenciler, sirenlerin çalmasıyla sıralarının yanında çök, kapan, tutun hareketini yaparak kendilerini korumaya çalıştı. Depremin durması ile birlikte öğrencilerin tahliyesi hızlı bir şekilde AFAD ve okul görevlileri tarafından sağlandı. Öğrenciler okul bahçesinde kendileri için ayrılan alanda toplandılar.
 

Tatbikatlar devam edecek
Tatbikat sonrası Damga'ya konuşan Esenyurt İlçe Kaymakamı Vural Karagül, “Yurdun her noktasında olduğu gibi Esenyurt'ta da tatbikatımızı yaptık. Gayet başarılı bir tatbikat oldu. Allah bütün ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. Biz coğrafi olarak afet bölgesindeyiz, inşallah afet olmaz. Afet olduğunda da afete hazır bir devlet, hazır bir millet olarak afetleri karşılarız. Bundan sonra da haberli ve habersiz olarak tatbikatlar yapacağız” dedi.
 

Önemli şeyler öğrendik
Tatbikata katılan öğrenciler ise “Öncelikle çök, kapan, tutun hareketi yaptık. Bence çok gerekli bir eğitim. Depremle karşılaşınca ne yapacağımızı öğrenmiş olduk. Biz daha önce bu eğitimleri almıştık bunun pratiğini yapmak daha iyi oldu. Öğrendiklerimiz gerçek bir deprem anında bizim için faydalı olacak” ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.