Esenyurt işsizlikle savaşacak!

Esenyurt işsizlikle savaşacak!
Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, Esenyurt Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ESİDER) yeni başkanı oldu. Damga'ya konuşan Şakar, “Esenyurt'ta ciddi bir işsizlik var. Biz üreteceğiz, çok çalışacağız, istihdam alanı yaratıp, işsizlikle savaşacağız” dedi.

ESİDER'in 12. Olağan Genel Kurulu, Kurtman Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Çok sayıda iş insanının katıldığı genel kurulda ESİDER'in başkanlığına Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar seçildi. 2006 yılında bu yana Esenyurt'ta olduğunu ve ilçeye katkı için görev almaktan mutluluk duyduğunu anlatan Şakar, “Elektrik, elektronik sektöründe çalışıyoruz. 2006'da Esenyurt'a geldik. ESİDER'in üyesiyiz ve yönetim kurulundayız. Bugün de başkanlığa seçildik. Mutluyuz. Bizim belediyeyle, kaymakamlıkla iyi ilişki içinde olmamız lazım. Esenyurt'un en büyük sorunu istihdam. Bizim yapacağımız ilk iş istihdam yaratmak olacak. Belediye başkanı da bu anlamda bizden destek istedi biz de destek vereceğiz. Esenyurt'ta maalesef vasıfsız eleman çok. Bu arkadaşlarımızı eğitmek için meslek kursları kuracağız. Çalışacağız, üreteceğiz ve istihdama katkı vereceğiz. Bizim yapmamız gereken şey budur” dedi.

ESİDER büyüyecek

ESİDER'i büyütmeleri gerektiğini de anlatan Şakar, “Esenyurt'ta 3 bine yakın firma var. Bizim üye sayımızı artırmamız lazım. Maalesef son yıllarda STK'ların sesleri pek çıkmaz oldu. Arkadaşlarımız da biliyorum ki STK'lardan ümidini kesmiş gibi. Ama STK'lar olmadan hükümetler dünyanın hiçbir yerinde karar alamaz. Bizim de derneğimizi kuvvetli ve güçlü hale getirmemiz lazım. Esenyurt'ta çok güçlü firmalar var. Bu firmalara ulaşmamız lazım. Tabii pandemi nedeniyle çok uzakta kaldık bugün yüz yüze görüşme fırsatı bulduğumuz için mutluyuz. İnşallah pandemide bitecek. Daha çok görüşeceğiz” diye konuştu.

Eğitim şart

Şakar açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Esenyurt'ta iki tane dernek var bir SANDER (Sanayi İş Adamları Derneği) var bir de ESİDER var. SANDER eskiden Büyükçekmece bölgesindeydi. Ama şimdi Esenyurt birleşti. Bugün Esenyurt Türkiye'nin en büyük ilçesi oldu. Kuzey ülkelerinden daha çok nüfusumuz var. Ciddi bir insan kaynağımız var. Ama bunu doğru değerlendirmek lazım. Şimdi vasıfsız eleman çok ama bu insanların belirli bir eğitimden geçmesi lazım. Bu insanlara sanayide çalışmanın çok önemli olduğunu anlatmak ve onları kazanmak gerekir.”

ÖZEL HABER: BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.