Esenyurt'ta yol şaşkınlığı!

Esenyurt'ta yol şaşkınlığı!
Esenyurt'ta Akşemsettin Mahallesi'nde yıllardır kullandıkları yolun bir anda inşaat çalışması nedeniyle kapandığını gören sakinler, mağdur olduklarını belirterek tepki gösterdi.

Esenyurt'ta Akşemsettin Mahallesi 284'üncü sokaktaki asfalt yolda geçtiğimiz günlerde başlatılan inşaat çalışmaları nedeniyle yol demir paravanlarla kapatıldı. Yıllardır yolu kullanan mahalle sakinleri aniden yolun kapandığını görünce, yolun cami, sağlık ocağı ve okullara da çıkması nedeniyle mağdur olduklarını belirterek tepki gösterdi.


 

'Burası tapulu yermiş, yolumuz kapanıyormuş'

Akşemsettin Mahallesi Muhtarı Nurhan Çetin, "30 yıllık yolda gelinen nokta, yolumuz kapandı. 2013 yılından beri burası mahkemelikmiş. Vatandaş mahkemeyi kazanmış ve bu yol tapulu bir yol olmuş. 2017 yılında ruhsatı çıkarılmış. 5 gün önce de inşaata başlandı" dedi. Çetin, "Burası tapulu yermiş, yolumuz kapanıyormuş. Belediye başkanına da çıktım her yere çıktım. Dediler ki '2017 yılında ruhsat alınmış, bizim yapacağımız bir şey yok' " ifadelerini kullandı.


 

'30 senelik yolumuz kapandı'

Mahalleli olarak mücadele verdiklerini belirten Çetin, "30 senelik yolumuz kapandı. Vatandaşlar da bana geliyor, muhtara geliyorlar. Ben de öncülük yapıyorum vatandaşlara. Gerekirse imza toplayacağız, mahkemeye vereceğiz. Kanun neyi gerektiriyorsa, gerekirse imza toplayacağım, mahkemeye vereceğim. Bu yolu açtıracağız. Bir 6 metrelik yolumuzu açtıracağız. Çünkü burada 3 tane okulumuz var. Cami var, cemevi var. Sağlık ocağımız var. 1 tane yol bize yeterli değil" dedi.


 

'Herkes mağdur'

Yıllardır Akşemsettin Mahallesinde yaşadığını belirten Okan Güngör, "Yolumuz kapandı. Burada 3 tane okul var, sağlık ocağı var. Cami var, cemevi var. Ondan dolayı rahatsızız. Kınıyoruz yani. Yolumuzun açılmasını rica ediyoruz yani. Açsınlar yolumuzu. İnsanlar mağdur. Herkes mağdur" diyerek tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Alaattin Üstekin ise , "Burası asfaltı dökülmüş bir yoldu. Kışın zor hava şartlarında belediye otobüsü o yoldan çıkamayınca bu yolu kullanıp çıkıyordu. Kaldırım bakın kendini belli ediyor. Bu ıhlamur ağaçlarının oradan gerisi yoldu. Komple asfalttı. Ondan dolayı bu yolumuzun bize geri verilmesini istiyoruz" dedi.

Belediyeden ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.