Esenyurt'tan olimpiyatlara

Esenyurt'tan olimpiyatlara
Yen-y E-Spor Arena'nın 14'üncü şubesi Esenyurt Tabela Mahallesi'nde açıldı. Damga'ya konuşan işletme sahibi Yavuz Keleş e-spor'un önemine değinerek, “Şu anda gençlerden büyük bir ilgi görüyoruz. Futbolu bile geçtik diyebiliriz. Çok yakında olimpiyatlara bile katılabiliriz” dedi

E-Spor dediğiniz zaman aklınıza ne geliyoruz bilmiyoruz. Ama biz söyleyelim. E Spor özellikle genç yaştaki çocukların bilgisayar oyunları üzerinden gerçekleştirdiği bir eylem. Çeşitli oyunlarda bireysel veya takımlar halinde mücadele gösteren çocukların yaptığı e-spor'a kuşkusuz ilgi de giderek artıyor. O ilginin en önemli duraklarından birisi de Yen-y oldu. Yen-y geçtiğimiz günlerde 14'ün şubesini Esenyurt Tabela Mahallesi'nde açtı. Oldukça renkli bir şekilde gerçekleşen açılış ilçede ve mahalledeki çocuklar nezdinde büyük bir ses getirdi. Açılış sonrası gazetemize konuşan Yen-y'nin sahibi Yavuz Keleş, “Yaklaşık 5 yıldır bu sektördeyiz. İnternet kafelerden, E-Sports Kafere geçiş başladı. Biz de şubelerimizi böyle açmaya başladık. Şu an İstanbul'da 14'üncü şubeimizi açıyoruz. E-Sports sektörü dünyada ve ülkemizde çok büyüdü. Çocukların yarısından çoğu E-Sports oynamak istiyor. Bu anlamda futbolu bile geçtik diyebiliriz. Yakında olimpiyatlara bile katılabiliriz. Bizim hedefimiz daha da büyümek. Şu an ülkenin en büyük E-Sports zinciri biziz daha da ileri gitmek istiyoruz” dedi.


Pandemi kurallarına uyuluyor

Kurum hakkında da bilgiler veren Keleş, özellikle koronavirüs tedbirlerine sıkı sıkıya uyduklarını söyledi. Keleş, “12 yaşından büyük herkese kapımız açık. Müşteri grubumuz zaten 15 ile 30 arası. Esenyurt'taki şubemizde 130 bilgisayarımız var. Ama pandemi kuralları gereği bir boş bir dolu olacak şekilde 70 bilgisayarımızı aktif ettik. Maskesiz kimseyi almıyoruz. Sosyal mesafeyi koruyoruz. Yine bir oyuncu gelip bilgisayarla oynayıp gittiği zaman o bilgisayar da masa da dezenfekte ediliyor. Bu konuda oldukça hassasız. Zaten bizim müşterilerimiz genç bir kesim olduğu için bu konuda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Ama tabii ki bütün kuralları sonuna kadar uyguluyoruz” diye konuştu.


esenyurt e-spor


Artık zaman değişti

Bilgisayarlara ve e-spor'a olan ilginin tesadüf olmadığını belirten Keleş, “Şimdi zaman değişti. Gençler aradıkları her şeyi bilgisayarda buluyor. Oyun oynarken; film izliyor, müzik dinliyor. İstediği her şeye ulaşabiliyor. Buradaki oyunlarda takım kurarak, takım halinde mücadele edebiliyorlar” ifadelerini kullandı.


Türkiye'ye yayılacağız

“Esenyurt İstanbul'un en büyük ilçelerinden birisi. O yüzden burada büyümeye devam ediyoruz” diyen Keleş, “Avcılar'da da üç-dört kafemiz var. Şirinevler, Bakırköy, Zeytinburnu, Okmeydanı ve Levent'te de şubelerimiz var. Türkiye genelinde başvurular alıyoruz. Şube sayımızı artıracağız. İnanıyorum ki kısa sürede Türkiye'ye yayılacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.