Esenyurtlu gençler Hindistan'dan 34 altınla döndü!

Esenyurtlu gençler Hindistan'dan 34 altınla döndü!
Karate Antrenör Kamil Üci ile ekibi Rusya, İran ve Kazakistan’ın ardından Hindistan’da düzenlenen online karate şampiyonasında büyük başarılara imza attı. Esenyurt’ta hizmet veren ve Esenyurt Belediyesi Karate Antrenörü Kamil Uci yönetimindeki karate çalışmalarını sürdüren karateciler toplamda 34 madalya kazandı

17-18-19 Şubat 2021 tarihinde Hindistan’da düzenlenen online Karate do Şampiyonası'nda yüzlerce sporcu kıyasıya yarıştı. Sorularımızı yanıtlayan Esenyurt Belediyesi Karate Antrenörü ve Türkiye Karate Federasyonu Uluslararası Hakemi Kamil Üci, “Karate do sporu çocuklarda özgüven geliştiren fiziksel ve ruhsal olgunluğun geliştiren bir savunma sanatıdır. Bu sanatı çalışan bay ve bayan her yaştaki insanlar toplumsal geleneklere saygılı, koruma aleyhinde atılgan ve cesareti bilge insan olmak için sportif faaliyetlerini sürdürüyor. Fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlayan sporcularımız teknik performansı ve atletik performansları ile dünyanın her yerinde sportif müsabakalara katılarak başarılar elde ediyor. Rusya, İran, Kazakistan’ın ardından Hindistan’da düzenlenen online karate şampiyonasına 34 sporcu ile katıldık. Tuğçe Kaşyapar, Kardelen Üci, Elanur Yıldız, Rabia Demirel, Esilla Su Guneş, Yaren Çınar, Rezan Agloni, Rojin İsmail, Ümmügülsüm Çoban, Yanal Alsayed, Muhammet Emir Berat Akyol altın madalya kazanırken; İremsu Bayğın, Meysa Mando, Ahmet Dik, Cemre Yetişoğlu, Masa Alhamuri, Atmet İsmail, Zeynep Göksu Turkseven, Resul Yılan, Çınar Kaya Özkan, Sena Çağatay, Ahmet Ali, Eren Kınay gümüş madalya kazandı. Mihraç Yaslıoğlu, Aytaç Cezayiroğlu, Jana Alsayed, Elisa Su Güneş, Muhammed İsmail, Salih Fares, Semih Turan, Muamen Alasad ise bronz madalya kazandı” diyerek belirtti.


Her yaştan insanımız spor yapmalıdır

Pandemi dolayısıyla spora daha çok önem verilmesine dikkat çeken Uluslararası Karate Hakemi Kamil Uci, “Gönderilen sertifikaları sporcularımıza takdim etmenin onurunu yaşadık. Dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeni ile insanlar sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlar ile karşı karşıya kalmıştır. Tüm dünya insanı bilim dünyasını açıkladığı gibi maske, mesafe ve temizlik konusunda dikkat ediyor. Bu pandemi nedeni ile eğitim uzaktan online sistemler kullanılarak yapılıyor. Okula daha önce giden çocuklarımız kontrolü serbest hayata başlıyor. Uzun zaman evde hareketsiz kalan insanlarımızın bilim dünyasının belirttiği gibi, her birey mutlaka spor yaparak kas, sindirim ve dolaşım sistemini geliştirmelidir. Obezite ve hareketsizliğe bağlı olarak gelişen olumsuzluklardan kurtulmalıyız. Her yaşta bay, bayan insanlarımızın daha çok spor yapması ve spora yönlendirilmesi gerekiyor. Spor ve doğru beslenme ile sağlıklı yaşayalım. Tavsiyemiz budur. Pandemi kurallarına dikkat ederek spor yapmalıyız” dedi.


Katılım çok değerli

Bundan sonraki hedeflerine de değinen Üci, “29 Şubat 01 Nisan tarihinde Türkiye Karate Federasyonu’nun Yalova ilinde düzenlenen Türkiye Kulüpler Takım Karate Şampiyonası’na üç takım ile katılıyoruz. İlçemizdeki sporcularımız Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Kemal Deniz Bozkurt’un desteği ile Türkiye Karate Şampiyonasında yarışacaktır” ifadelerini kullandı. Şuana kadar Esenyurt’a kazandırmış olduğu başarılardan dolayı ve Esenyurt’u spor alanında dünyaya duyurmuş olan Karate Antrenörü Kamil Uci’ye tebrik ziyaretleri devam ediyor. Esenyurt mahalle muhtarları bir araya gelerek Kamil Üci Spor Kulubü’nü tebrik ziyaretinde bulundu.

ZEHRA ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.