Göle Kadın Meclisi herkese örnek oluyor

Göle Kadın Meclisi herkese örnek oluyor
Merkezi İstanbul Esenyurt'ta bulunan Ardahan Göle Kadın Meclisi, kadınların yapmış olduğu el işlerini, yöresel yemekleri satarak ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek bölgedeki kız çocuklarının eğitimine katkı sunuyor.

Ardahan Göleli Kadınlar, İstanbul Esenyurt'ta faaliyet gösteren Göle Kadın Meclisi çatısı altında kurdukları kooperatifle kız çocuklarının hayatlarına güzel bir dokunuş yapıyor. Kız çocuklarının eğitimden geri kalmaması ve her zaman hayatın içinde yer alabilmesi adına; el işi, yöresel yemekler satan ve çeşitli etkinliklere öğrencilere burs imkanı sağlayan Göle Kadın Meclisi bu anlamdaki duruşuyla da birçok sivil toplum kuruluşuna örnek oluyor. Konuya ilişkin bilgi veren Göle Kadın Meclisi Başkanı Türkan Deli, “O bölgedeki kız çocukları çok zor şartlarda yaşıyorlar. Onların her biri bizim kardelenimiz. Bizim için çok kıymetliler. Ve türlü zorluk ve sıkıntının içindeler. Biz bunu biliyoruz. Bunun önüne geçmek için de kız çocuklarımıza destek olmak ve eğitimlerine katkı vermek istedik. Kısa sürede yola çıktık. 2020 yılında 70, bu yılda 76 öğrencimize burs temin ettik. Finansmanın bir kısmını Göleli hemşehrilerimizin desteğiyle sağladık. Bu devamında artarak devam etti. Karşılıksız yardımlar dalga dalga büyüdü. Biz de daha çok öğrenciye katkı verebildik. Patates ektik, sattık, elde ettiğimiz gelirle gene kız öğrencilerimize burs imkanı sağladık” dedi.

Kadınlar da üretime katılıyor

Öğrencilere destek olabilmek için sadece el işi ve yöresel yemek satmadıklarını bunların ötesinde tarımsal faaliyetler ve sanatsel etkinlikler düzenlediklerini de anlatan Göle Kadın Meclisi Üyesi Vicdan Deli ise “Yapmış olduğumuz etkinlikler sayesinde kadınlarda üretime katılıyor. Mesela patates ekip üretiyoruz. Bunu gene kadınlarımız sağlıyor. Geliri kız çocuklarımızın yararına kullanılacak tiyatro oyunları sergiliyoruz burada da kadınlarımız sahne alıp, sorumluluk sahibi oluyor. Yani hem kız çocuklarımıza dokunuyoruz hem de kadınlarımızın sanatsal, kültürel ve üretimsel faaliyetler içerisinde yer almalarını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Daha çok öğrenciye ulaşacağız

Göle Kadın Meclisi olarak daha çok öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerinin de altını çizen Göle Kadın Meclisi Üyesi Filiz Cengiz ise bu hedefleri doğrultusunda güçlü bir dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı. Cengiz, “Eğitime katkı olsun, kız çocukları okusun, daha çok kız çocuğuna burs imkanı sağlansın diye çeyizindeki değerli bir el işini bize verip, katma değere dönüştürmemizi isteyen Göleli hemşehrilerimiz, kadınlarımız var. Kadın demek ana demek, kadın demek emek demek sevgi demek. Bizde analığımızı yapıyoruz, emeğimizi ve sevgimizi ortaya koyarak kızlarımızın hayatını güzelleştirmeye çalışıyoruz. Buna da devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Kızlarımızın derdi bizim derdimiz

Göle Kadın Meclisi Üyesi Hülya Koçar ise kız çocuklarına burs imkanı sağlanabilmesi adına sanatsal faaliyetlere katılan ve tiyatro sahnesine çıkan isimlerden birisi. Kız çocukları için sahnede olmaktan, oyunculuğu deneyimlemekten çok mutlu olduğunu söyleyen Koçar, “Kızlarımız bizim için önemli. Onların derdi her zaman bizim derdimiz. Bugün çok sayıda eğitim gören öğrencilerimiz var. Biz ilerleyen süreçte bu sayının daha çok artması ve daha çok öğrencimize dokunabilmek için canhıraç bir mücadele veriyoruz. Bu anlamda Göleli hemşehrilerimizin desteklerini bekliyor, Esenyurt'taki vatandaşlarımıza da destek için çağrı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.