Ha Esenyurt ha Türkiye

Ha Esenyurt ha Türkiye
İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda gazetecilerle bir araya gelen Esenyurt Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi Enver Demir, “Meclis'te sıklıkla Esenyurt yerine ülke gündemini değerlendiriyorsunuz” yorumuna cevap verdi. Demir, “Esenyurt'un 1 buçuk milyon nüfusu var. Buradaki sorun bütün Türkiye'de var. Türkiye'deki her sorun da burada var. Dolayısıyla yanlış bir şey yapmıyorum” dedi

İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanı Hakan Akkuş, basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Esenyurt Belediyesi'nin İYİ Partili meclis üyeleri Ayhan Torcu ve Enver Demir'in de katıldığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akkuş, önemli ifadeler kullandı. Esenyurt'ta İYİ Parti olarak esnaf ve vatandaş ziyaretlerini sürdürdüklerini anlatan Akkuş, “Genel başkanımız epey zamandır şehir şehir geziyor, ilçe ilçe geziyor, vatandaşlarla bir araya geliyor. Çok sayıda vatandaşı, esnafı ziyaret ediyor. Şu ana kadar memleketin yüzde kırkını dolaştı. İnsanların önemli gördüğü problemlerini meclis gündemine kadar taşıdı. Şimdiye kadar siyasette görmediğimiz şeyleri yapmaya başladı. Biz de genel başkanımız gibi aynısını yapmaya çalışıyoruz. Kendimizi Esenyurt geneline hazırladık. Esnaf, esnaf geziyoruz. Gençlerimizle birlikte, yöneticilerimizle birlikte, partililerimizle birlikte dışarı çıkıyoruz. Haftada 20 kadar esnafımızı gezip, dertlerini dinliyoruz. Yine Esenyurt'un genelinde bir sıkıntı varsa da bunları da meclis üyelerimiz vasıtasıyla gündeme getirip konuşuyoruz. Bildiğiniz gibi yeni bir partiyiz. Bazı sıkıntılar yaşadığımız da oldu. İnsanlar o dönem üye olmak için bir imtina ediyor. “İYİ Parti'ye üye olursam, başıma bir iş gelir” diye düşünen insanlarımız vardı fakat son zamanlarımızda hepsini aştık. Son 1 buçuk yılda iyi bir noktaya ulaştık. Üye sayımız geçen yıla göre yüzde 250 arttı. Yeni bir parti için, bu kadar kısa zamanda önemli bir üye sayısına ulaştık. Gelecek seçimlerde Esenyurt'ta söz sahibi olacak noktaya geldik” dedi.


Halkın sorunlarını aktarıyoruz

Esenyurt'taki madde bağımlılığı ve göçmen sayısının fazlalılığı konusunda yaptıkları çalışmaları da aktaran Akkuş, “Esenyurt'ta madde bağımlılığı ve göçmen krizi gibi iki büyük sorunumuz var ama bu tüm Türkiye'nin problemi halinde. Uyuşturucu anlamında maalesef İstanbul dünyada ikinci sırada yer alıyor. Şimdi buradaki sorunları İYİ Parti olarak biz hep anlatıyoruz. Sadece esnaf değil, ev ziyaretleri de yapıyoruz. Son altı aydır vatandaşlarımızın kapısını çalıyoruz. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın evlerine gidip onlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya da çalışıyoruz. Bizim orada gördüğümüz sıkıntıların tamamını halletmeye çalışıyoruz. Bu sıkıntıları belediye noktasında çözebileceksek meclis üyesi arkadaşlarımızla, komisyonlarla paylaşıyoruz. Göçmen sorunuyla alakalı da ilçe kaymakamımızla fikirlerimizi paylaşıp, yapılabilecek işlemleri değerlendiriyoruz. Halktan aldığımız tüm sorunları muhataplarıyla paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.



Esnaf sıkıntı içinde

Esenyurt esnafının büyük bir sıkıntı içinde olduğunu da ifade eden Akkuş, “İnsanlar zor durumda. Memleketin hali kadar Esenyurt'un hali de çok kötü. Sokağa çıktığında gerçekleri görüyorsunuz. 10 tane ufak ölçekli esnafı, 10 tane de orta halli esnafı gezin Esenyurt'un ve ülkenin gerçeklerini göreceksiniz. Aylardır kirasını ödeyemeyenler, elektrik faturasını ödeyemenler, karşılaştığımız manzaralar gerçekten yürek burkacak, bizi kahredecek kadar kötü manzaralar. Biz de bu sıkıntıların giderilmesi adına devlet yetkililerinden tutun, belediyemize kadar, insanlara dermen olabilecek her kurumla vatandaşın arasında bağ kurmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Sıkıntılar maalesef aynı

Mecliste yaptığı konuşmalarda genellikle genel konulara değindiği yönünde kendisine yapılan bir eleştiriyi de yanıtlayan İYİ Parti Meclis Üyesi Enver Demir ise “Şimdi bana mecliste hep genel siyaset konuşuyorsun diyorlar. Ama Esenyurt'ta 1 milyon insan var, kayıt dışılarla birlikte 1 buçuk milyon insan. Bu kent Türkiye'deki 58 vilayetten, 6 büyükşehirden daha büyük bir kent. Bu kentte yaşayanların sorunları ile Türkiye'de yaşayanların sorunları ortak zaten. Ben işsizlikten bahsederken genel sorunları konuşuyorum zannediyorlar ama Esenyurt'ta yaşayan da işsizlik sorununu yaşıyor, Türkiye'deki başka yerde yaşayan biri de aynı sorunu yaşıyor. Demek bizim demediğimiz ne var, falanca sokakta çukur var orayı ıslah edelim demek. İyi de benim bunları mecliste söylememe gerek yok. Gereken yerde söylüyorum, hallediyorlar zaten. Belediyeden beklenti nedir ki? Park bahçelerin bakımlı olması, yolların düzgün olması, çöplerin toplanması. Bunları zaten söylüyoruz. Mecliste ifade etmemiz gereken şeyler insanların sosya, siyasal, ekonomik sorunlarıdır. Ben de bunları söylüyorum. Esenyurt ve Türkiye'nin sorunları hep aynıdır. Bazı arkadaşlarımız bunu algılayamıyorlar ama zaman içinde bunu anlayıp, kendilerinin de benimle aynı yolda geldiklerini görüyorum. Bu da benim için iyi bir şey” dedi.

BOZKURT'UN BAŞARILI OLMASINI İSTİYORUZ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Esenyurt İYİ Parti Meclis üyesi Enver Demir Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un başarılı olmasını çok istediklerini vurguladı. Demir, “Biz seçimlere ittifak olarak girdik. Esenyurt'ta da Millet İttifakı olarak seçimi kazandık. Ancak İYİ Parti olarak belediye yönetiminde bir görev almadık. Komisyonlardaki görevimizi sürdürüyoruz. Dolayısıyla belediye yönetiminin yaptığı işlerde çok bir sorumluluğumuz yok. Ama tabii ittifakız. O yüzden belediye başkanı ve yönetiminin başarılı olmasını istiyoruz. Yine o yüzden de her zaman desteğimizi gösteriyoruz” diye konuştu.

Basın toplantısına İYİ Parti Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Ayhan Torcu da katıldı.

HABER: BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.