Halis Kahriman: İktidarın gitme vakti geldi

Halis Kahriman: İktidarın gitme vakti geldi
DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, Örnek Mahallesi'nde Dülek ailesinin düzenlediği programa katıldı. Gündeme dair konuşan Kahriman, “22 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidar var. Peki 22 yılın sonucu ne? Adalet yok, özgürlük yok, demokrasi yok. Ekonomi deseniz millet perişan ettiler. Artık bu iktidarın gitme vakti geldi” dedi

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, Dülek ailesinin Örnek Mahallesi'nde düzenlediği programa katıldı. Dülek ailesinin kendisi için çok özel olduğunu anlatan Kahriman, “Bugün bizi ağırlayan herkese teşekkür ediyorum. Bir Ağrılı evladınız olarak sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bizim yüzyıllara dayanan bir akrabalığımız vardır. Bu akrabalık bağı nedeniyle de onur ve gurur duyuyorum” dedi. Ülke gündemine ilişkin de konuşan Kahriman, Türkiye'nin 22 yıldır AK Parti iktidarı tarafından yönetildiğini anımsatarak, 22 yıl sonunda gelinen tablonun çok karanlık olduğunu vurguladı.

Suriyelilere 90 milyar dolar harcadılar

Türkiye'nin dış politikada kötü bir yönetim sergilediğini belirten Kahriman, “Barıştan ve kardeşlikten bahsediyoruz ama bakıyoruz ki son 1 haftadır Türkiye, Rusya ve Ukrayna için arabuluculuk yapıyor. Bunlar güzel şeyler. Ama gönül ister ki Suriye meselesiyle ilgili de savaş söz konusu olduğu zaman da Türkiye bugün yaptıklarını yapsaydı. En azından onlar bizim din kardeşlerimizdi. Ama maalesef Türkiye o dönem bunları yapmadı. Yapmadığı için de bugün Suriye meselesi büyük bir sıkıntı haline geldi. Şimdiye kadar 90 milyar dolar Suriyelilere harcandı. O para ülkemize harcansa bugün ki ekonomik kriz olmazdı” dedi.

Tek icraatları zam yapmak

Siyasi iktidarın zam yapmak dışında hiçbir icraati olmadığının altını çizen Kahriman, “AK Parti iktidarı artık bu ülkede bir şeyler yapamıyor. Sadece zam üstüne zam yapıyor. Bakıyorsunuz 'ete zam yaptık çünkü et sırasında kuyruk vardı' deyip milletle dalga geçiyorlar. Şekere, ete yine zam geldi. Şekeri ABD'den ithal eder hale geldik. AK Parti'nin işte tek görevi zam yapmak. Doğal gaza zam yaptılar. Konutlara yüzde 35, sanayicilere doğal gazda yüzde 50 zam yaptılar. Bir de diyorlar ki 'bunlar güncelleme' milletle gerçekten dalga geçiyorlar. Bu kadar zammın olduğu yerde sanayici, vatandaş ne yapacak? Bu ülkede adalet, demokrasi kalmamış. Bunlar kalmadığı içinde ekonomi tepetaklak gidiyor. Demokrasinin olmadığı yargı bağımsızlığının olmadığı bir yerde düzen olmaz, ekonomi iyi gitmez” ifadelerini kullandı.

Masal anlatıp duruyorlar

İktidarın gerçeklikten koptuğunu da ifade eden Kahriman, “22 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. Sonuç. Adalet yok. Demokrasi yok. Özgürlük yok. Ekonomiye bakalım millet perişan. 23 milyon insanın dosyası icralık olmuş. 3 kişiden 1'ine icra gitmiş. Bunlara rağmen hala konuşuyorlar. Konuşmayla icraat olmaz. Türkiye'de 5'li çete var. O çeteyi korumak adına bir yasa getiriyorlar. Diyorlar ki; 'Artık bunlara çete diyen siyasetçi cezaevine girecek...' İşte bunların zihniyeti bu. İnsanları cezaevine atmak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün normal maliyeti 3 milyar dolar iken bunlar gitti 9 milyar dolar harcadı. Müsriflik, yolsuzluk almış başını gidiyor. Bazı ihaleleri sırf 5'li çeteden biri almadı diye iptal bile ediyorlar. Bu insanlardan ne bekleyebiliriz? Sadece yandaşlarına çalışan bir iktidar var. Vatandaşa yük olan bir siyasi iktidar var. Artık bunların hiçbir hükmü kalmadı. Çıkıp konuşuyorlar 'vatan, millet' diyorlar. Açlıktan bahsetmiyorlar, yoksulluktan bahsetmiyorlar. Halka masal anlatıp duruyorlar” dedi.

Dertlere deva olacağız

DEVA Partisi olarak Türkiye'nin gidişatını olumlu bir yöne çevirmek için göreve talip olduklarını da belirten Halis Kahriman, “Bizler bu ülkenin geleceğiyle ilgili sorumluluk alacağız. Şahsım olarak bu cesaretimi ortaya koydum ve Türkiye'ye deva olmak için bu yola çıktık. Esenyurt olmak üzere İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'nin refah seviyesini yükseltmek için dertlere deva olmak için yola çıktık” dedi.

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.