Halis Kahriman: Meclis'te yaşananlar Esenyurt'a yakışmıyor!

Halis Kahriman: Meclis'te yaşananlar Esenyurt'a yakışmıyor!
DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, Esenyurt Belediye Meclisi'nde AK Parti ve CHP'li Meclis üyeleri arasında yaşanan başkanlık ve yetki kargaşasına ilişkin açıklama yaptı. Kahriman, “Maalesef Meclis'te ortaya çıkan görüntüler Esenyurt'a yakışmıyor” dedi

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, Esenyurt Belediye Meclisi'nde AK Parti ve CHP'li Meclis üyeleri arasında yaşanan sorunlara ilişkin basın açıklaması yaptı. Kahriman, “Ortaya çıkan görüntülerin 12 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı'nda yaşanan olaylar hepimizin malumudur. Bu toplantıda yaşanan başkanlık yetki kargaşası ve akabinde yaşananlar olumsuz olaylar gerek AK Parti ve gerekse de CHP'li Meclis üyelerine, Esenyurt'a yakışmamıştır” ifadelerini kullandı.

Esenyurt'a özür borçlular

Yaşananlardan dolayı CHP ve AK Partili isimlerin Esenyurt halkından özür dilemesi gerektiğini anlatan Kahriman, “Öncelikle, her iki partiyi temsilen Esenyurtlu hemşehrilerimizden yetki alıp o görevlere gelen meclis üyelerinin, halkımıza bir özür borçları olduğunu açıkça beyan etmek istiyoruz. Zira görevleri kavga etmek değil, günden güne derinleşen Esenyurt'un sorunlarına çare bulmak,çözüm üretmektir. Ama görülen o ki; her iki partinin de Meclis üyelerinin derdi; Esenyurt değil, koltuk kavgasıdır. Bu koltuk kavgası ifadesi de bize ait değil, Meclis oturumunda birbilerine söyledikleri kendi sözleridir” dedi.

Kemal Deniz Bozkurt'a destek
AK Partili isimlerin yaşananları yargıya taşıdığını ve Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'u hedef aldığını belirten Halis Kahriman, “Konu yargıya taşınmış olup, AK Partili meclis üyelerinin beklentisi ve ifadeleri Belediye Başkanı'nın azli ve seçime gidilmesi olmuştur. Biz buradan adını demokrasiden almış bir partinin mensupları olarak açıkça söylemek isteriz ki; millet iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. Daha önce Hdp'li belediyelere yapıldığı gibi, halkın iradesinin yok sayılmasına karşıyız. Esenyurtlu hemşehrilerimiz, Sayın Kemal Deniz Bozkurt'a 5 sene yetki vermiştir. Bu sürenin bitmesine 1 buçuk yıl gibi bir zaman kalmıştır ve aldığı yetkiyi son güne kadar kullanması, vatandaşlarımızın taktiridir. Milletimizin iradesini mahkeme kararları ile gasp etmek, millet iradesini yok saymak demokrasi adına kabul edilebilir bir durum seçimle gelen,seçimle gitmelidir. Öte yandan kapatma davasından, seçme ve seçilme haklarını kullanmaya kadar bir çok alanda mağdur olmuş ve bu mağduriyetini siyasi olarak sürekli gündemde tutarak güç devşirmeye çalışmış bir siyasi partinin, gücü ele geçirdiğinde zalim olmasını büyük bir samimiyetsizlik olarak görüyoruz. Bu çelişkileri halkımıza anlatamazsınız” ifadelerini kullandı.

Gündem sizin koltuk kavganız değil
Halkın gerçek gündeminin Meclis üyelerinin koltuk kavgası olmadığını da belirten Kahriman, “Biz DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı olarak; Esenyurt'un, altyapıdan eğitime, mülteciden sosyal yaşama kadar her alanda büyük sorunları olduğunu biliyor ve uyarıyoruz: Halkımızın gündemi sizin koltuk kavgalarınız değil, geçim derdidir. Esenyurtlunun derdi; sabah işe giderken, akşam evine gelirken çektiği trafik zulmüdür. Esenyurtlu anne babaların derdi; evlatlarının okullarda aldığı yetersiz ve sağlıksız eğitim koşullarıdır. Çevresine ölüm saçan Haramidere civarındaki çevre ve havva kirliliğidir.Esenyurtun onlarca, yüzlerce sorunu çözüm beklerken, bu kısır kavgalar Esenyurt'a ve Esenyurtlu hemşerilerimize zarar vermektedir. Birkez daha tarafları toplumsal sorunları çözme noktasında sorumlu davranmaya ve siyasi sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.