Hiçbir ayrım yapmadık!

Hiçbir ayrım yapmadık!
CHP'li Avcılar ve Bakırköy Belediyesi ile anlaşamayan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN), Esenyurt Belediyesi ile Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bana verilen yetkiyi sonuna kadar kullandım. Biz ayrım yapmadık, müdürlere de memurlara da eşit verdik" ifadelerini kullandı

Esenyurt Belediyesi ve TÜM BEL-SEN arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. 270 memur ile 26 sözleşmeli personeli kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve sendika yetkilileri tarafından önceki gün imzalandı. 01.07.2020 ile 30.06.2021 tarihleri arasında geçerli olacak sözleşmede Sosyal Denge Farkı, mevzuatın belirlediği en üst limitten belirlendi. Bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, ilgili sendikanın, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un, “Sosyal Denge Farkı’nı, mevzuatın belirlediği en üst sınırdan ödeyelim” teklifini kabul etmemesi nedeniyle uzamıştı. Anlaşmazlık, sendikanın Başkan Bozkurt’un teklifini kabul etmesiyle sona erdi.

En üst limitden imzaladık

Anlaşmaya ilişkin bir açıklama yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bana verilen yetkiyi sonuna kadar kullandım, sözleşmeyi devletin bize tanıdığı en üst limitlerden imzaladık. Daha önceleri müdüre fazla, memura az veriliyormuş. Biz ayrım yapmadık, müdürlere de memurlara da eşit verdik. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Sayıştay zimmet çıkartıyor

Görüşmelerin, mevzuata uymayan ekstra talepler nedeniyle uzadığını belirten Belediye Başkanı Bozkurt, "Mevzuat gereği memurlara ancak belli bir miktarda Sosyal Denge Farkı ödeyebiliyoruz. Bu bedeli de devlet belirliyor, diyor ki, “Ancak bu kadar ödeyebilirsin”. Bunun üzerinde bir ödeme halinde Sayıştay zimmet çıkartıyor. Biz de hem memurlarımızın, çalışanlarımızın mağdur olmaması hem de yöneticilerin mağdur olmaması için ilk günden itibaren dedik ki, “Devletimizin belirlediği sınırların en üst limitini ödeyelim." Fakat ilgili sendika bizden ekstra taleplerde bulundu. Biz bu ekstra talepleri ödediğimizde zimmet çıkacağı için ödeyemeyeceğimizi söyledik. Geçen sene bu koşullarda anlaştığımız sendika bu sene eylem yaptı ama sonrasında onlar da buna ikna oldular ve şu anda devletin bize tanıdığı limitin en üstünden ödemek koşuluyla sözleşmeyi imzaladık. Biz göreve başladığımız ilk günden beri, yasalar ve mevzuatların belirlediği sınırlar içinde çalışanlarımızın yanında olacağımızı söyledik, böyle de davranıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.