Kadınlar üretime katılmalı

Kadınlar üretime katılmalı
Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Didem Akyüz, tek başına hayat mücadelesi veren kadınlara sağladıkları sosyal ekonomik imkânları Damga’ya anlattı. Didem Akyüz, "Buradaki en büyük amacımız geliri düşük, imkânı olmayan kadınlarımıza ulaşıp, onları üretime kazandırıp, daha rahat bir sosyal hayat sunabilmektir. Bunu da onlarla birlikte üreterek başaracağız" dedi

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un özellikle kadınların güçlenmesine ve çocukların eğitimine önem verdiğini belirten Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Didem Akyüz, "Başkanımızın insanı ve dayanışmayı merkeze alan vizyonunda seçim vaadlerinden biri olan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi hayata geçti. Amacımız bütün Esenyurtlu kadınlara dokunmak. Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, Esenyurt ilçesinde yaşayan kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişimlerini destekleyen, kadınların üretime katılabileceği, eğitimler alabileceği ve sosyalleşebileceği bir merkezdir" açıklamasını yaptı.


Amaç istihdam yaratmak

Merkezin işleyiş süreci hakkında bilgi veren Akyüz, "Bu merkezde hem sosyal farkındalık ve toplumsal sorumluluğun artırılması hem de kadınlara istihdam sağlanması hedeflenmektedir. Kadın Sosyal Yaşam Merkezindeki atölyelerde üretim yapan kadınların çocukları da oyun etkinlik alanında çocuk gelişim uzmanları tarafından hazırlanan eğitici öğretici aktivitelerden yararlanıyor, merkeze gelemeyen kadınlar için de evde iş imkanı sağlanmakta. Belediyemizin Kültür Müdürlüğüne bağlı el sanatları kurslarında eğitim görerek sertifika almış kadınlarımızın ürettiği ürünler veya evinde salça, turşu, tarhana, reçel, kek, kurabiye gibi gıda ürünleri yapan ve bunlardan gelir elde etmek isteyen kadınların da ev ekonomilerine katkıda bulunması amacıyla merkezimizde sabit satış alanları oluşturduk. Esenyurtta öncelikle geçim sıkıntısı çeken sosyal ve ekonomik yönden çaresizce tüm yükü omuzlayan kadınlara istihdam olanakları açmak ve kendilerine duydukları güveni yeniden kazandırabilmek amacı ile Sayın Nesrin Bozkurt önderliğinde kurulan Esenyurt Güçlü Kadınlar Kooperatifi ile iş birliği protokolü imzaladık. Bu iş birliği sonucunda kadınların ürettiği ürünler Merkezimizdeki sabit stantlarda, e-ticaret sitelerinde ve sipariş üzerine satışa sunulmaktadır. Böylelikle kadınların el emekleri kazanca dönüştürülmektedir" ifadelerini kullandı.

esenyurt



Bana balık tutmayı öğret

"Bana balık verme balık tutmayı öğret sözünü amaç edindik" diyen Akyüz, "Başvuran kadınlarımızı üç kategoride değerlendiriyoruz. İlki evinde üretim yapıp satmak isteyen kadınlarımız için burada stant açacağız. Pandemiden dolayı şu an beklemeye aldık. İkincisi evlere iş. Burada sanayicilerimizle birlikte çalışmak istiyoruz. İlçemizde bulunan fabrikaların evlere verdikleri işleri organize ederek sanayici ile eve iş almak isteyen kadınlar arasındaki bağlantıyı kurmayı planlıyoruz. Üçüncü ise atölye çalışmamız. Burada çocukları ile tek başına hayat mücadelesi veren kadınlarımıza öncelik verdik. Çocuklarına oyun odasında gelişimini sağlayacak aktiviteler yapıyoruz. Bu şekilde anne de atölye de rahatça çalışarak öğreniyor, üretiyor ve kazanıyor" bilgisini verdi.

esenyurt kadın



TADİLAT VE TAMİR EĞİTİMİ VERECEĞİZ

Eğitim konusunu çok önemsediklerini ifade eden Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Didem Akyüz, "Kadınlarımız burada bir yıl boyunca çocukları ile birlikte çalışıp öğrenebilecek. Mesleğini öğrenmiş olan kadınlarımıza iş alanları fırsatı sağlayacağız. Girişimcilik programları, e-ticaret, eğitimleri vereceğiz. Merkezden faydalanan kadınları iş gücüne katarak ben de üretebilirim diyen her kadına kapımızı açacağız. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu merkezden faydalanan kadınlarımıza hayati konularda eğitim veriyoruz. Eğitim başlıklarımız şunlar; çocuk gelişimi, aile içi ilişkiler, kadının hakları, kadın hastalıklarının erken teşhisi, ilk yardım. Eğitimlerimiz pandemi nedeni ile kısıtlı sayıda kadın grubuna veriliyor. Bu eğitimlerin yanında kadınlarımıza tadilat ve tamir gibi ufak eğitimler vereceğiz. Ayrıca ihtiyaç duyan kadınlara ‘Psikolojik Danışmanlık’ ve 'Aile Danışmanlığı' hizmeti de verilmektedir" diye konuştu.

ZEHRA ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.