Esenyurt'ta kim kazanır?

Yerel seçimlere kısa bir süre kala birçok ilçeyle ilgili önemli değerlendirmeler yapmaya gayret ediyoruz. Gerek köşe yazılarımızda, gerekse de gazetedeki haberlerimizde bunları okuyabiliyorsunuz. Ancak bugün şimdiye değin hiç bahsini açmadığım Esenyurt'u konuşmak isterim.
Esenyurt'ta iki güçlü aday var. Bir yanda AK Partili Azmi Ekinci diğer yanda CHP'li Kemal Deniz Bozkurt. Hangisi kazanır, hangisi Esenyurt'ta gülen taraf olur gibi sorulara yüzde yüz şu kazanır, şu gülümser deme şansımız yok. Fakat bazı dinamikleri baz alarak tahminlerde bulunabiliriz.
Öncelikle Azmi Ekinci'den söz edelim. 15 yıllık Necmi Kadıoğlu döneminin ardından gelip geçen 1 yıllık zaman zarfı içerisinde Ali Murat Alatepe'yi izledik. Belki Alatepe ile yola devam edilse AK Parti için daha kıymetli olurdu. Zira Alatepe hem Esenyurtlu kimliği hem de gençliğiyle daha cazip bir aday gibi görünebilirdi. Azmi Ekinci'yi Alatepe'ye kıyasla daha az şanssız görme nedenim ise kendisinin Esenyurtla olan etkileşiminin daha düşük olması...
Evet Ekinci tıpkı benim gibi Malatyalıdır hemşehrimdir. Ancak bugüne kadar Anadolu Yakası'ndaki çalışmalarıyla duyup bildiğimiz bir adaydır. Hatta ismi Esenyurt için açıklanmadan önce Anadolu Yakası'ndaki Sultangazi veya Sancaktepe gibi ilçeler için bahsinin geçtiğini biliyoruz. Ne olduysa oldu Esenyurt'tan aday oldu. Ne kazanır ne kaybeder bilemeyiz ama Esenyurtlu olmaması ve bölgede tanınırlığının düşük olması kendisi için bir     handikap.
Diğer aday Kemal Deniz Bozkurt ise bu açıdan rakibi Ekinci'ye göre fersah fersah önde diyebiliriz. Bir kere yıllardır Esenyurt'ta yaşıyor. İlçenin en eski sakinleri arasında. Esenyurt'ta Kemal Deniz Bozkurt ismini CHP'liler değil AK Partilisi de biliyor MHP'lisi de biliyor HDP'lisi de biliyor Saadet Partilisi de biliyor. Bu Kemal Deniz Bozkurt'un en büyük artılarından birisi. 
İlçede de Bozkurt için bir konsensüs sağlandığını gözlemlediğimi söyleyebilirim. Özellikle Kars-Ardahan-Iğdır cephesinin Esenyurt'taki ağırlığı malum. Bu cephenin topyekun Kemal Deniz Bozkurt'u destekleyeceğini düşünüyorum. Yine ilçedeki Vanlılar, Gümüşhaneliler, Sivas ve Tokatlılar için de aynı durum söz konusu. Dolayısıyla hemşehri derneklerinden de büyük destek gören Bozkurt, bana göre Azmi Ekinci'ye göre bir tık öndedir. 

Avcılar da yarış kızışıyor
CHP'li Turan Hançerli ve AK Partili İbrahim Ulusoy'un yarıştığı Avcılar'da da kıyasıya mücadele sürüyor. İki adayın da bize ulaşan anket sonuçlarına göre oy oranları birbirine çok yakın. Fakat Hançerli'nin en büyük artısı ister istemez CHP'nin ilçedeki eski ağır toplarının da kendisinin yanında olması. Misal bakıyorsunuz eski Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, oğlu Ali Rıza Değirmenci için sahada. Hançerli'ye her fırsatta destek oluyor, yalnız bırakmıyor. Bu Avcılar'daki göçmen oyları için çok değerli bir hamle. Yine eski ilçe başkanları Yüksel Can meclis üyesi aday listesinde ve Hançerli'nin yanında. Hakeza eski bir ilçe başkanı olan ve Avcılar'da partililer tarafından çok sevilen Erhan Bozan'ı da Hançerli'nin yanında görüyoruz.
AK Partili İbrahim Ulusoy içinse işler tam tersi. Avcılar'da AK Parti'nin önemli isimlerinin Ulusoy'u sahada yalnız bıraktığını görebiliyoruz. Özellikle “dışarıdan bir aday” olması bunu tetikleyen önemli unsurların başında geliyor. Bu yarıştaki bu artı eksilerde de artının çoğu Hançerli'ye yazılmış oluyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Kış Arşivi