Eskilere rağbet olsaydı!

Son zamanlarda ülkemizin gündemine oturan kurulacak olan yeni partilerin durumu.    Konunun ilginç yanı başlıkla da bağlantılı olarak partileri kuracak olan liderler, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve yine Eski Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan.
Bu isimlerin kuracağı partilerin içerisinde olacak ya da kurucu olması beklenen isimlerin başında da, “eski” sözcüğü yer alıyor.
Ali Babacan, parti kurma niyetini belli ederek daha önceden disiplin, ihraç gibi konularla uğraşmadan kuruluşunda bulunduğu, parti ve devlet yönetiminde görev aldığı partisi AKP’den istifa etti.
Ahmet Davutoğlu, “Konuşursam insan yüzüne bakamazlar” dedikten sonra hızlıca kesin ihraç talebiyle arkadaşları, eski Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, eski TBMM İnsan hakları Komisyonu üyesi Ayhan Sefer Üstün, eski İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı birlikte partilerinden istifa ettiler.
Burada belirtmek istediğim şu. Dikkat ederseniz isimlerin başında hep “eski” var.
Şimdi AKP’den istifa eden diğer eskilere     bir göz atalım. Aklımızda kaldığı ve bildiğim     kadarıyla;
Eski Konya Milletvekilleri, Ömer Ünal Feramuz Üstün, Bursa Milletvekili Kani Torun, İzmir MV. İbrahim Turhan, Tokat Coşkun Çakır, Erzincan Talha Erol Durmaz.
Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, “Cumhurbaşkanı makamı seçim kampanyası yürüterek makamın değerinin düşürülmesine yol açmıştır. Milli Eğitim kitaplarında olan ve okuduğu şiir ile hapis yatan bir liderden, başkalarının yazdıkları ile hapse atılmalarını talep eden bir lidere bürünmekle kalmamış, herkese fırça atan, herkesi muhatap alan, bir lidere dönüşmüştür”     diyerek istifa ettiğini açıkladı.
Konya eski il başkanı Murat Arak, “vefa     görmedik” dedi.
Eski Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Bize herkesten önce Perinçek, Bahçeli ve Yiğit Bulut saldırıyorsa, iyi yoldayız” diyerek.
TFF eski Genel Sekreter Vekili Ahmet Müfit Cengiz, Merkez Bankası eski Başkan yardımcısı İbrahim Turhan, “Partiyi aile şirketine dönüştürdüler” diyerek.
Yine eskilerden Ağrı MV. Cesim Gökçek, İstanbul eski Başkan vekili Cihan Öztunç ve yönetici Yavuz Değirmenci. Ümraniye eski İlçe Başkan Enver Sedat Çakıroğlu, Diyarbakır eski yönetici Aydın Aytaç, Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Ağrı Kemal Atmaca, Muş Namık Ergün, Adıyaman Seyfettin Bilen, Batman  Diyadin Uçar, İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Seçim Merkezi Yöneticisi Timuçun Oğuz, Yavuz Değirmenci, Hüseyin Gürsoy, Şanlıurfa Abdullah Yeşil, Kadın kolları MYK üyesi Aynur Algül, İstanbul Selim Temurci, e milletvekili Ali Pulcu.
Bu eskilerin kurulacak partilerde etkinlikleri ne olur bekleyip göreceğiz. .
Bu arada Yargıtay’ın açıklamasına göre bu istifaların başlamasından sonda üye sayılarında AKP’de 56 bin 260, MHP de bin 941 üye azalırken, CHP’de 13 bin 109, İYİ Parti de 9 bin 34 üyenin arttığı açıklandı.
Piar Araştırma şirketinin yaptığı bir araştırmaya göre ise an itibariyle Ali Babacan’ın     kuracağı partinin yüzde 8-9 oy alacağı görülürken Davutoğlu’nun karacağı partinin yüzde 3 oy     potansiyeline sahip olduğu belirtiliyor.
Bu durumda anlaşırlar mı, anlaşmazlar mı     bilemem ama, kurulacak partiyi iki liderin bir araya gelerek kurmasının daha başarılı olacağı gün gibi ortada.
Eski parti liderleri
Cumhuriyet tarihinde ülkemizde tam tamına 330 parti kurulmuş. Bunların arasında faaliyet gösterenler sizce malum.
Şimdi de eskiden parti kurmuş liderlerin isimlerini hatırlatıp kurdukları partilerin akıbetlerini sizlerin taktirine sunalım.
Başta İç İçleri Bakanı Süleyman Soylu’nun partisi. Yine Numan Kurtulmuş’un partisi.     Birkaç kez parti kurmuş olan Hüsamettin     Cindoruk’un partileri ile Cem Uzan’ın kurduğu ve bazı partileri baraj altında bırakan Genç Parti nerede?
Bitmedi bildiklerim kadarıyla devam edelim.
Abdullatif Şener, Sadettin Tantan, Osman     Pamukoğlu, Cem Boyner, Sabit Batum, Ali Haydar Veziroğlu, Yaşar Nuri Öztürk, Yaşar Okuyan, Tuğrul Türkeş, Tuncer Bakırhan, Yekta Güngör Özden, İdris Naim Şahin, ve 63 Milletvekili ile İsmail Cem’in kurduğu parti ve     diğerleri neredeler?
Bu bakımdan atalarımızın söylediği, “Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı” demeleri hemen akla geliyor.
Chp ne yapıyor?
Ülkenin neresine bakarsanız  sorunların çığ gibi büyüdüğü ve 18 yıldır devleti idare eden partinin durumu ortada iken. İktidara aday parti olan CHP ne yapıyor?
Sorunları bile bile, “Bu durumdan yararlanalım, halkımıza gidip değerlendirelim anlatalım” diyeceklerine, Bakın CHP Sosyal Politikalardan ve STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “AKP’nin dağılma süreci içine girdiğini herkes biliyor. Seçmenin yeni bir hikayeye, yeni bir vizyona ihtiyacı var. Millet İttifakı bu hikayenin ilk yazanı oldu. Bu hikayeyi kim geliştirir, öngörülebilir bir zenginlik ve kardeşlik hikayesini kim yazarsa o kazanacak” diyor.
Peki soralım. Bu hikayeyi iktidar olmak     isteyen partinin ve mensuplarının yazması     gerekmiyor mu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi