Esra Erol ve ekibine teşekkürler

Öncelikle şunu belirteyim. Tek günlük ya da saatlik daireler bu bölgede çok sayıda var. Hatta üst geçitlerde, yerlere, duvarlara yapıştırılmış bantlar görürsünüz. Genelde 60 ila 100 lira arasında değişen fiyatları da vardır. Gecelik de kalma imkanınız da mevcut. Eşyalı, dayalı döşeli evler size tahsis ediliyor. İnternette pek çok sitede de ilanlar mevcut. Burada yaşayanlar bilirler.

Esra Hanım'ı Flash TV dönemlerinden bu yana takip ederim. Programlarını uzun süre seyrettim öğrencilik hayatımda. İş hayatına girdikten sonra mesaiden dolayı takipte kalmak zorlaşıyor ama son zamanlarda işlenen bir dosya dikkatimi çekti. Özellikle erken çıktığım günlerde muhakkak o bölümü izlemeye gayret ediyorum. Haberleştiriyorum da.

Beylikdüzü ve Esenyurt civarında kızların fuhuşa sürüklendiği ve kiralık dairelerde tuzaklara çekildiği olaylar silsilesi ile ilgili yaşananlar ekrana taşınıyor. Zihinsel engelli olan kızları Nurdan'ı arayan anne ve babası iki aydır kendisinden haber alamıyor. Çareyi Esra Erol'da programına çıkmakta bulmuşlar. Olay gazetemizin de faaliyet gösterdiği bölgede yaşandığı için dikkatle takipteyim.

Yaşları 20-22 bilemediniz 23 olan gençlerin kurduğu bir şebeke/çete var. Kızlar da dahil bu gruba. Bedenler üzerinden kazanılan paranın haddi hesabı yok. Müşteriler bir internet sitesine verilen çıplak fotoğraflarla bulunuyor. Ki 2 ayda elde edilen miktar ile kuruyemiş dükkanı açıldığı bile iddia ediliyor. Genç kızların hayatları, gelecekleri karartılıyor. Şiddet de cabası. Uyuşturucu temini ve satışı da söz konusu.

Bataklığa sürüklenen kızların aileleri perişan. Gözyaşları içerisinde çocuklarının kurtarılmasını bekliyorlar. Sadece Nurdan değil, farklı kızlar da var. Hatta bunlar sadece ekrana getirilenler. Sokakta olan, fuhuş için tehdit edilen, zorlanan ve çalıştırılan binlerce kadın var. 18 yaşından küçük pek çok kızın da yine aynı tuzağa çekildiği de konuşuluyor. Yayına bağlananlar inkar ve 'bilmiyorum' cevabından başka bir şey bilmiyor çoğu zaman.

Çetenin en kritik noktasında 20 yaşında bir kızın bulunması da en içler acısı noktalardan biri. Kısa yoldan para kazanma sevdası uğruna yapılan bunca ahlaksız davranışın cezasını umarım adalet verir ve gerekeni yapar. Yazık değil mi bunca insana? Yazık değil mi bu kızların hayatlarına? Ya Esra Erol olmasaydı? Ya bu programlar yapılmasaydı? Düzen aynı şekilde devam edecek, bu insanlar da elini kolunu sallaya sallaya gezecekti belki de. Televizyonculuk tarihinin en önemli olaylarından birini ortaya çıkardı Esra Erol ve ekibi. Ben Beylikdüzü'nde çalışan bir vatandaş ve en başta da insan olarak kendilerini kutluyorum. Henüz daha birçok sorunun yanıtı verilmedi ancak bu karanlık yüzleri 70 milyona tanıttıkları için teşekkür ediyorum.

Programda yer alan İbrahim Berkay Gezici adında bir şahıs vardı. Nurdan'ın kendisini sevdiği için fuhuş yapmayı kabul ettiğini açıkladı. Diğer çalışan kızların da aynı şekilde grubun başka bir elemanını sevdiği için bunu yaptıklarını anlattı. Aşkı da yok ettiler insanların kalbinde ve zihninde. Her şey bu kadar basit ve bu tiplerin dünyasındaki kadar çirkin değil.

Avukat Hülya Kuran'ın konu hakkındaki kararlılığı da takdire şayan. Uzun süredir programda yer alıyor ve izleyen herkesi etkilemeyi başarıyor. Nurdan için çabalarken ağladı. Ağladıkça da daha fazla sesini çıkardı bir hayatı kurtarabilmek adına.

Anneler, babalar... Kızlarınız, oğullarınız sizin her şeyleriniz. Lütfen onlara sahip çıkın. Onlar sizi beğenmese bile en ılımlı şekilde yaklaşın. Telafisi imkansız hatalar inşallah kimsenin başına gelmez. Allah herkesin çocuğunu, anne ve babasını birbirine bağışlasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak Zihni Arşivi