Ey aşk sen nelere kadirsin!

Son padişahımız 2 Şubat 1861’de doğar babası Abdülmecit han annesi Gülistü Sultan sekiz çocuklarının en küçüğü.
Ablası Mediha Sultan kendisine sana bir zevce buldum Boşnak kızı nikahla evleneceksin bir başka evlilik yapmayacaksın, Emine Nazike hanım işte bundan iki kızı olur Fatma Ulviye ve Rukiye Sabiha sultan.
Baş kadın rahatsızlanınca erkek gerek ondan sonra 4 evlilik yapar ve son şehzade Ertuğrul olur.
Son evlilik 1 Eylül 1921 Zonguldaklı bahçıvanın kızı ilk eşinin akrabası Nevzat Nimet hanımla evlenir hünkarımız 64 yaşında Nevzat Nimet 19 yaşındadır.
Mustafa Kemal’ in cepheden arkadaşı Ankara hükümetince son halife seçilen Abdülmecid ın oğlu Ömer Faruk gizlice İnebolu ya gider Ankara ya çekilen tele gelen cevap Saraya dönsün haklarından mahrum olmasın.
Ömer Faruk boş duracağına tavlar Rukiye Sabiha hanımı tarih 1920 1 Eylül 1921 ve 19 yaşındaki Nevzat Nimet hanım padişahımızla evlenir.
13 Eylül 1921 Sakarya Meydan savaşı İngilizlerin savaş gemilerinin topları Saraya çevrili iken padişahımız ve kızı düğün dernek ederler.  
Bunu fırsat bilen büyük kızın kocası son sadrazam Ahmet Tevfik paşanın oğlu İsmail Hakkı (Oktay) saray cücesi Bitlis Ahlat lı  bir on boyunda Ali Şamil (Güler) e bunlar bu ülkeyi kurtaramayacaklar ben Ankara ya Kuvayi Millilere         katılacağım.
Bu arada gazeteler Kuvai Millerin işgal kuvvetlerinden daha tehlikelidir görüldüğü yerde linç edilmelidir diye yazmaktadırlar  kimseye söyleme, beni de götürmezsen söylerim gel o zaman der düğünü fırsat bilir ve sarayı saltanatı eşini çocuklarını terk eder Adapazarı Düzce Gerede bir ayda yata kalka varırlar Ankara ya haber verirler     Mustafa Kemal e İsmail Hakkı aranıza katılmak     istiyor buyursun gelsin.
Yunan paşası Trokopisi Kütahyalı Asım gündüz esir aldığında İsmail Hakkı da vardı yanında.
Saraylılara güveni kalmayan İsmail Hakkı 30 günde  yürüdü İstanbul dan Ankara ya : 
Adalete güveni kalmayan Kemal Kılıçdaroğlu 25 günde yürüdü Ankara dan İstanbul a
Aşk üç harfle yazılır kelimeye çevrilince Allah Şükür Kuran diye okunur A Ş K işte böyledir     anlatılmaz yaşanır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Celal Bilgen Arşivi