Eyüpsultan'da kimse aç kalmayacak!

Eyüpsultan'da kimse aç kalmayacak!
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultan Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan “Eyüpsultan Gündemi” programında vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Köken, “Öncelikle Ramazan ayına girdik. Birincil konumuz ihtiyaç sahibi herkese erzak ulaştırmak. Eyüpsultan'da kimse aç kalmayacak” dedi

Son derece sıcak ve samimi bir ortamda geçen programda Başkan Deniz Köken, vatandaşlardan gelen tüm soruları içtenlikle yanıtlarken, birim müdürleri de müdürlükleriyle ilgili gelen soruları canlı yayında yanıtlayarak vatandaşları bilgilendirdi. Programda On Bir Ayın Sultan’ı Ramazan’ı karşılamaya hazırlanan Eyüpsultan’da yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Deniz Köken, “Hem Alibeyköy Osmanlı Park’ta, hem Zal Mahmut Paşa’nın önünde ciddi çalışmalar yapacaktık, ama pandemiden dolayı hepsini askıya aldık. Kitap fuarlarımız, çarşılarımız olacaktı. Bu yıl pandemiden dolayı toplu işlerin tamamını yapmıyoruz. Pandeminin zirve yaptığını hepimiz görüyoruz. Bu saatten sonra bütün dostlarımızın ve hemşehrilerimizin kurallara riayet etmesini istiyoruz. Ramazan’da zirve yapmış pandeminin inişe geçmesini ve Ramazan Bayramı’nı en güzel şekilde kutlayalım istiyoruz” dedi.

Tedbirler alacağız

Pandemiden dolayı bu yıl mahalle iftarları yerine evlere yemek dağıtımı yapılacağını, Ramazan gıda paketlerinin dağıtımına ise çok önceden başlandığını belirten Başkan Deniz Köken, “Salı günü itibariyle 10 bin paket vatandaşlarımız ulaşmış olacak. Derneklerle ve teşkilatlarla çalışma yapıyoruz. Derdimiz Ramazan’da kimse aç ve açıkta kalmasın istiyoruz. Bununla ilgili gerek sosyal medya üzerinden, gerekse telefonla bizlere ulaşan vatandaşlarımızla temaslarımız devam ediyor. Birinci hedefimiz Ramazan’ı huşu içinde evlerimizde geçirmek. Alacağımız tedbirlerle kendimizi Koranavirüs’nden koruyarak bahar ve yaz aylarını kaçırmamak. Herkesten bu konuda dikkat istiyoruz” açıklamasını yaptı.

İftar yemeği dağıtacağız

Geçtiğimiz Ramazan’da olduğu gibi, bu Ramazan’da da trafikte kalan vatandaşlara iftariyelikler dağıtılacağını söyleyen Başkan Deniz Köken, “İftara 10 dakika kala trafik yoğunluğunun olduğu yerlerde küçük iftariyeliklerle araçlarımızın içindeki vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Eyüpsultan sosyal medyada

İstanbul’da Ramazanı-ı Şerif’in, en canlı ve en bereketli yaşandığı yerin Eyüpsultan olduğunu vurgulayan Başkan Deniz Köken, “Eyüpsultan’ın bu güzelliğini evlere taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diyerek şu açıklamalarda bulundu: “Bu Ramazan bütün evleri dolaşacağız, 100 bin haneyi ekip arkadaşlarımız dolaşacaklar. Salgın dolayısıyla vatandaşların hassasiyetini artırmak için maske dağıtımı yapacağız. Çocuklara küçük şeker ikramlarımız olacak. Bu vesileyle evleri ziyaret ederek, vatandaşlarımızın hal ve hatırlarını sormuş olacağız. Bunu çok önemsiyoruz. Sosyal medya üzerinden gün içerisinde bizi takip eden vatandaşlar görecekler. Mukabele, Hacivat Karagöz perde oyunu, Eyüp Sultan Hazretleri’nin hayatı, yemek programları, sürpriz konuklarla yapacağımız canlı yayınlar gibi bir çok farklı içeriklerle vatandaşlarımızın karşısına çıkmış olacağız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.