Eyüpsultan gururlu

Eyüpsultan gururlu
Eyüpsultan Belediyesi Ali Kuşçu Uzay Evi ve Robot Okulu'nun öğrencilerinden oluşan PEGASUS Takımı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından düzenlenen 2020 İTÜ Apis Ar-Ge Liselerarası Model Uydu Yarışması’nda Türkiye ikincisi oldu.

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde düzenlenen ve danışmanlığını Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan'ın yaptığı yarışmanın finali pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak yapıldı. Yarışmada ödül olarak öğrencilere akıllı saat verildi. Finale kalan on beş takım arasında 96,4 puan alarak, Türkiye genelinde 2. olan Ilgaz Dora Şensöz, Mert Albay, Berna Ceren Ateş ve Elif Beyza Çınar’dan oluşan PEGASUS Takımı, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’i makamında ziyaret ederek, vermiş olduğu destekten ötürü teşekkürlerini bildirdi.

Başkan öğrenciyi kutladı

Öğrencilerle projeleri ve üniversite hedefleri üzerine sohbet eden Başkan Deniz Köken, pandemi ile birlikte geleceğin yeniden yazıldığını belirterek şunları söyledi: “İstanbul’un fethi, Fransız İhtilali tarihte bir milattır. 21.yy’da ise pandemiden önce ve pandemiden sonra diye gelecekte bu şekilde anılacaktır. Savaşlar artık silahlarla değil, virüsle üzerinden yapılacaktır. İnsanlık şimdiye kadar ele geçen fırsatları kötü kullandı ve şimdi onun faturasını ödüyoruz. Birkaç meslek dışında 30 sene sonranın meslekleri belli değil. Çağın bizi nereye getireceği bilinmiyor. Ekonomi mi, yazılım mı tıp mı olur bilmiyorum ama şu bir gerçek ki her halükarda merkezinde bilim olacaktır. İnşallah bizlerde bu yeni çağa ayak uyduracağız. Yaşadığımız dünya bize ve bizden sonrakilere de lazım, dünyayı tasarruflu kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor. Aslında kendimize daha huzurlu ve barışçıl bir gelecek çizebiliriz. Sizleri bu güzel ve anlamlı başarınızdan dolayı tebrik ediyorum” FATİH POLAT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.