Eyüpsultan yenileniyor

Eyüpsultan yenileniyor
Eyüpsultan’ı vatandaşların sosyalleşebileceği, çocukların daha fazla oyun oynayabileceği yeni parklar ve yeşil alanlarla donatan Eyüpsultan Belediyesi, mevcut parklarda ise yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor

Eyüpsultan Belediyesi bu kapsamda Rami Bir Nefes Parkı’nı yeni bir çehreye kavuşturacak çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Daha önce Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in sosyal medya hesaplarından “Rami Bir Nefes Parkı’nda düzenlemeler yaptık. Aşağıdaki sosyal tesisi yıktık, bahçesiyle beraber yukarı alıyoruz. Yan tarafına da kültür evini getireceğiz” şeklinde duyurduğu Rami Bir Nefes’te çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Rami Bir Nefes Parkı’nda yapılan çalışmaları yakından takip eden Başkan Deniz Köken ise her fırsatta inşaat alanında incelemelerde bulunup, ilgili birim müdürlerinden parkın son durumu ve inşaatın ilerleyişi hakkında bilgi alıyor.



Açık oturma alanına sahip

Yapılan çalışmalar doğrultusunda eski sosyal tesis yıkılarak yeni tesisin temelleri atıldı. İnşaat çalışmaları hızla devam eden yeni sosyal tesis 300 m²’lik kapalı alana sahip olacak. 700m²’lik açık oturma alanı ile misafirlerine ağaçların gölgesinde oturup çay ve kahvelerini yudumlayacakları huzurlu bir ortam sağlayacak olan yeni sosyal tesisin önünde ise 35 araçlık otoparkta bulunacak.

Sosyal tesisin hemen yanında yapılacak olan kültür evi ise tek katlı ve 350 m²’lik bir inşaat alanına sahip olacak. İçerisinde Eyüpsultan Mesleki Eğitim Merkezi (ESMEK)’nin yer alacağı kültür evinde 4 derslik, 1 müzik odası ve 1 çocuk odası bulunacak. Ayrıca ekipler parkta yeni düzenlemeler yaparak mevcut koşu parkurunun mesafesini daha da uzatıp, vatandaşların sağlıklı ve verimli bir şekilde spor yapmalarına imkan sunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.