Kadınlar da başarabilir

Kadınlar da başarabilir
Ülkemizde ülke ekonomisine katkı sunan girişimci kadınların sayısı her geçen yıl hızla artıyor. Hayalleri peşinde koşan kadınlarımız bir çok farklı sektörde kendi işletmelerini açarak başarıları ile adlarından söz ettirip, kendi başarı hikayelerini yazıyorlar.

Eyüpsultan Belediyesi’nin kadınlara özel projeleri arasında yer alan, üretici kadınlar ile tüketiciyi bir araya getiren ESMEK’ler ise Eyüpsultanlı kadınların yeni ufuklara yelken açmasında ön ayak oluyor. Tıpkı Nişanca Mahallesi’nde kendi dükkanlarını açan Elif Dilsiz, Azime Yalçınkaya kardeşler gibi. Nişanca Mahallesi’nde Limon Tuhafiye ve Cafe’yi açarak iş hayatına adım atan iki kardeşten Elif Dilsiz, bir yıl boyunca ESMEK’in mefruşat kurslarına katılarak eğitim almış. ESMEK’le bir yıl önce yolu kesişen, dikiş kursu eğitimlerine katılan Elif Dilsiz, “ESMEK’te eğitim almış olmam benim için her şeyi daha da kolaylaştırdı. Zaten el becerilerimiz vardı, farklı branşlarda da eğitimler aldım. Hocalarım sayesinde bu serüven başladı” diyor.

Ortak hayallerimizi gerçekleştirdik 

Kardeşi ile birlikte ortak hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Azime Yalçınkaya ise “bu yola kardeşimle birlikte çıktık” diyerek Limon Tuhafiye ve Kafe’yi açma hikayelerini şu sözlerle anlatıyor: “Bende kardeşim gibi yıllardır çeşitli branşlarda eğitim aldım. Uzun zamandır kardeşimle birlikte böyle bir hayalimiz vardı ama kafe mi açalım yoksa farklı bir işletme mi kuralım diye karar veremiyorduk. Sonra en iyi anladığımız ve eğitimini aldığımız işi yapalım dedik ve burayı açmaya karar verdik”

Burada çay ve sohbet var

Çay, kahve, örgü, sohbet, muhabbet sloganı ile tuhafiye ve kafenin bir arada olduğu, farklı bir konseptte dükkan açan iki kardeş, “Biz örgü örmeyi çok seviyoruz. İstedik ki bir tuhafiyeye gidelim ve ip deneyelim, aynı zamanda bize çay, kahve versinler daha fazla vakit geçirelim. O zaman bunu niye biz yapmıyoruz dedik ve kafe konseptinde açmaya karar verdik. Buranın gelen hanımların örgüsünü alıp, çayını, kahvesini söyleyerek sohbet ederek , kafalarını dağıtıp, mutlu olacakları bir yer olmasını istedik. Yeni kontrollü normalleşme sürecine geçilmesi de bizim için büyük bir şans oldu; çok mutlu olduk. Kafemizi de artık aktif olarak kulanabileceğiz” açıklamasını yapıyor.

Zor bir dönemde adım attık

Pandemi nedeniyle zor bir dönemde dükkan açmalarına rağmen, kendilerine güvendiklerini belirten Elif Dilsiz, ev hanımlarının iş hayatına atılmaları konusunda cesaretli olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Bizi herkes çok cesur buldu. Eşlerimizden de çok büyük destek aldık. Gerçekten çok zor bir dönemde büyük bir adım attığımızı düşünüyorum. Eğer bu dönemde bu işin üstesinden gelirsek, sonraki dönemlerde çok daha güzel işlere imza attığımızı düşünüyorum. Tüm ev hanımlarının da yapabileceklerine inandıkları sürece her şeyi başarabileceklerine inanıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Kendimizi güvende hissediyoruz

Dükkanlarının açılışını Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yaparak kendilerine destek olduğunu söyleyen iki kardeş, “Başkanımız Deniz Köken, girişimcilere çok güzel destek oluyor. Sağolsunlar bizi de kırmadılar ve açılışımızı yaptılar. Bu tarz destekler insanı kendini güvende hissettiriyor, daha sağlam adımlar atabiliyorsunuz” diyor.  ÖMER FARUK ARPACIK


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.