Falcao gelince dertler bitmeyecek

Galatasaray transfer anlamında geride kaldı. Bugün Galatasaray'ın transfer konusunda hala aktif olması gereken bir kulüp olması gerekirdi. Falcao'nun gelmesiyle bütün sorunlar çözülmeyecek. Bu yaz kadroyu derinleştirmeye uğraştılar kısmen başardılar fakat ön libero pozisyonunda Donk N'zonzi'nin yedeği olmamalı.

Donk yedek oyuncusundan çok bir rotasyon oyuncusu. Bazen stoper de bazen de ön libero da imdada yetişmeli. Farklı dizilişlerde de belki şans verilebilir. Bunun yanında çok net bir şekilde görüldü ki stoper de ilk 11 oyuncusuna ihtiyaç var. Bu oyuncunun niteliği de şampiyonlar ligini kaldırabilecek olması, Luyindama ile uyumlu olabilmesi ve mümkünse topu oyuna sokabilen tecrübeli bir sol ayaklı sol stoper olması. 

Ön libero olarak da gene oyunu soğutabilecek fizik gücü katabilecek ya da topu çok hızlı sürüp tehlikeli alandan çabuk çıkarabilecek bir ön liberoya ihtiyaç var. Yedek olarak gayet yeterli olacaktır ya da genç oyuncu alınıp N'zonzi sonrası ilk 11'e monte edilebilir. Bunun dışında gene uygun fiyatları Mitroglou ve Diagne giderse Falcao'nun yedeği olarak 20-23 yaşları arasında genç scout forvet transferi alınabilir.

Karadeniz'den gelecek Fırtına
Yıllar sonra şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gördüğüm ekip. Genç ve tecrübeli oyunculardan kurulu, uyumlu bir kadroları ve nwakaeme gibi tanımsız bir cisimleri var. Yalnız buradan Ünal Karaman'a sesleniyorum: Nwakaeme'yi ikinci yarının ortalarında olduğu gibi daha serbest oynat. Kanattan defansa falan getiriyorsun adamı. Skora eskisi gibi katkı yapamıyor bu yüzden. Leblebi gibi gol atıyordu bu adam. Oyun olarak zaten avrupanın sayılı oyuncularından biri. Trabzonspor'un oynadığı futbol tam olarak süper lig'e uygun. Bu ligde hücum oynayan kazanır. Ancak; arada tempoyu düşürüp pasla oyunu tutabilmeleri lazım. Bu biraz eksik görünüyor. Onazi'nin dönüşü, Mikel ve Sosa'nın form tutmasıyla ya da o bölgeye yapılacak iyi bir transferle birlikte Trabzonspor şampiyonluğun en güçlü adayıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Kış Arşivi