Gaziosmanpaşa minik dostları unutmadı

Gaziosmanpaşa minik dostları unutmadı
Gaziosmanpaşa Belediyesi ve ilçedeki gönüllü vatandaşlar, kış aylarında sokak kedilerinin soğuklardan etkilenmemesi adına ilçedeki kedi evlerinin sayısını artırıyor. İlk etapta 10 noktaya daha yerleştirilen kedi evleri, soğuk ve karlı günlerde minik dostlarımızın sığınacağı sıcak yuvalar olacak

Meteoroloji’nin İstanbul için kuvvetli kar yağışı uyarısı vermesinin ardından tedbirlerini artıran Gaziosmanpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarını yine unutmadı. Soğuk kış günlerinde can dostlarımızın kuru mama ve suya kolaylıkla ulaşabilmesini sağlayan mamamatik istasyonlarının yanına belediye ekipleri ve gönüllüler tarafından kedi evleri yerleştirildi. İlk etapta 10 noktaya yerleştirilen ve sayısı artırılacak olan kedi evleri ile özellikle karlı günlerde kedilerin soğuklardan korunması amaçlanıyor. Bunun yanı sıra Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri, sokak hayvanları için her gün 58 noktada mama ve su dağıtımı yapıyor.

Barınma imkanları şart

Kedi evlerinin montaj çalışmalarına katılan Perihan Liman, “Biz gönüllü hayvanseverler, belediyemiz ile çalışma halindeyiz. Sokak hayvanlarımız için mama, su, sağlık konusunda birbirimize destek oluyoruz. Özellikle bu soğuk havalarda barınma imkanları kısıtlı. Üstü kapalı ve sıcak ortamlarda yaşamaları için belediyemiz kedi evi projeleri hazırlamışlar. Bugün de montajını yaptık. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Usta'ya teşekkür ettiler

Gönüllü olarak çalışmalara katılan Özen Mersin ise, “Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kendisi de hayvansever. Geçen gün beraber köpekleri beslemeye gittik. Çok da soğuk bir gündü. Şu an burada kedi evlerimiz montaj ediliyor. Kar yağışı ve soğuk havalar gelmeden bir an önce tamamlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.