Fenerbahçe küme düşmez!

Fenerbahçe, Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-1 yendi. Galibiyeti getiren goller; Eljif Elmas, Valbuena ve Soldado'dan geldi. Süper Lig'de deplasmanda 7.5 ay sonra kazanan sarı-lacivertliler 37 puana yükseldi. Bu tabloya bakınca ne olur ne olmaz söyleyelim. Başlıkta da belirttiğimiz gibi Fenerbahçe küme düşmez.
Akhisar zaten düştü. Diğer iki takım kim olur? En güçlü adaylar; Erzurum, Göztepe ve Bursa. Ama bana sorarsanız Bursa'yı mağlup eden Erzurum bir tık ileri geçmiş gibi. Diğer yandan Göztepe'de geçtiğimiz hafta aldığı Başakşehir galibiyeti sonrası çok istekli ve arzulu bir takıma dönüştü. Bu haliyle ve iç sahadaki     taraftar desteğiyle birlikte Göztepe'nin de ben çok kolay teslim olacağını sanmıyorum.     Dolayısıyla Akhisar'la beraber düşecek diğer takım yüzde 90 Bursaspor olacaktır. Üçüncü     ise; ya Erzurum ya Göztepe....
Fenerbahçe'nin matematiksel olarak yeniden bu potaya girme şansı var mı? Tabii ki var. O halde nasıl oluyor da küme düşmez diye kesin kesin konuşuyorsun diyenler olacaktır. Onlara da söyleyeyim böyle söylüyorum çünkü Fenerbahçe'nin fikstürü kalan maçları bir nevi; 'çantada keklik.' Artık buradan Fenerbahçe'nin teslim lmasını beklemek çok komik olur.

Fenerbahçe seneye ne yapmalı?
"Berke kaleye geçer" - "Harun ile idare ederiz" asla ve kat'a demeyin. 1. sınıf bir kaleci alın. Atletico Madrid'in kaleci antrenörünü almanız tavsiyesini tekrar hatırlatayım. Lider stoper şart. Skrtel'e teşekkür edin. Ama Serdar Aziz ve     Sadık'a güvenmeyin. Serdar Aziz demişken ona ya da menajeri Haluk Canatar'a söyleyin fiziken çok ama çok güçlenmesi lazım.8 numara şart oğlu şart. Devre arası gidip alamadığınız Johannsen tarzı sol ayaklı biri ideal. 2 de golcü lazım. Ya iki 9 numara alacaksınız ya da bir 9 numara (Yedeği Soldado) ve bir de 9.5 yahut skorer bir 10 numara.. (Talisca'yı kiralayın     mesela)Bu 5 tane birinci kalite oyuncu almazsanız, seneye olağanüstü kongre kararı alırsınız. Siz "şu kadar adam yeter başkan" diyenleri     dinlemeyin. 5 çok kaliteli isim şart. Fazlası olursa ne ala. Son olarak bir not daha vereyim, Moses'dan da seneye de çok şey beklemesin     Fenerbahçeliler.. 

Ersun Yanal farkında ama...
Ersun Yanal, geldiğinden beri derman oldu mu? Olmadı... Peki bundan sonra olacak mı? Belki... Hoş bu sezon Fenerbahçe'nin başına Jose Mourinho da gelse çok farklı bir şey başaramazdı ama Ersun Hoca'da farkındalığını     pratikte uygulamakta zayıf. Bakın Kasımpaşa maçından sonra ne diyor; “Zaman zaman oyundaki üstünlüğü kaybettiğimiz dakikalar olsa da oyunun belirli bölümünü rakibe kabul ettirdik. İyi bir oyun vardı, tempomuz, kazanma arzumuz vardı ve sonuç geldi. Bu sene Fenerbahçe kendi istatistiklerini de değiştirdi. Hiçbirimizin     memnun olmadığı, hepimizin düşünmesi gereken sezon oldu. Bundan sonraki süreçte şapkamızı önümüze koymamız ve önümüzdeki sezon     hazırlıklarına başlamamız lazım. 3 maçımız var, bu 3 maçımızı da kazanmak zorundayız, kazanmalıyız. Fenerbahçe bunu yapmak zorunda...
İyi hoş diyorsun da hocam. İcraate geldi mi;
Sıfırsa sıfır,
Elde var sıfır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Kış Arşivi