Fesli ve resmi cübbeli ülkeye bakar mısınız?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş cübbeli ve fesli olarak, yani resmi kıyafetiyle Türklük ve  Atatürk düşmanlığı ile bilinen bazılarına göre, Bakırköy Akıl Hastanesinde ve Cerrahpaşa Pisikiatri bölümünde tedavi gördüğü için meczup kabul edilen fesli Kadir Mısırlıoğlu’nu ziyareti büyük tepki topladı.
Fesli Kadir, yaptığı her konuşmada ve yazdığı kitap ve makaleler de Türklüğe ve Atatürk’e hakaret etmek ve aşağılamakla bilinen bir zat.
Bu zat, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında büyük üzüntü duyan ve, “Keşke Yunan kazansaydı. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı.” Demesiyle;
Şeyh Said için, “Cumhuriyet tarihinin en saygın adamı. Allah nizamı namına karşı küfre karşı çıkmış bir yiğit.” Diyerek övmüş;
İstiklal Marşımızı yazan Mehmet Akif Ersoy için, “serserinin teki. P….k “diyen, Çanakkale zaferinin önemli olmadığını,     
1. İnönü  zaferinin yapılmadığını belirten birisi.
“Mustafa Kemal devlet filan kurmamış. Bir devletin rejimini değiştirmiştir. Devlet kurması yalandır” deyip, “10 Kasımda 9’u 5 geçe kenefe gidin” diyerek iyice tımarhane kaçkınlığını beyan etmiş bir zat. Öldüğünde,  “Mustafa Kemalle zerre kadar muhabbeti olanlar cenazeme gelmesin” diyerek vasiyet eden birine ne denilir ki?
Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80. Yılı olan 10 Kasımdan bir gün önce, Cuma hutbelerinde Atatürk için bir Fatiha okunmasını dahi istemeyen ve Atatürk’ün kurduğu Diyanet İşleri makamında oturan Ali Erbaş haklı olarak eleştirildi.
Önceki gün yapılan gurup toplantılarında parti başkanları yapılan bu ziyareti şiddetle eleştirerek Diyanet işleri Başkanının istifasını istediler.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “ ‘Sen şimdi keşke Yunan galip gelseydi’ diyen adamın önünde diz çöküyorsun. Vatanına bayrağına düşman olan kişi, ‘10 Kasımda kenefe gidin’ diyor. Sen böyle birini ziyaret ediyorsun bu kabul edilemez. Ziyaretinle, inancımıza tarihimize ihanet ediyorsun bu nedenle hemen o makamdan istifa et” dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli,  “Fesli meczup provokatörü ziyaret için bula bula o günü mü buldun. 10 Kasım günü kenefe gidin diyen Yunanlılara özlem duyan, bir çukur şahsiyete geçmiş olsun demek, bunu ulu orta yapmak, fesli münafığı manen onaylamak değil midir? Ne istiyorsunuz Cumhuriyet’ten, Atatürk düşmanlarına zırh olmanızda ki gayeniz nedir?” diyerek o makamı derhal boşaltmasını istedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ise, “Diyanetin başındaki, 9 Kasım günü camilerimizde okunun Cuma hutbesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bir Fatiha’yı çok gördü. Allahtan korkun! Korkmuyorsanız, bari kuldan utanın. Yunanlılar tarafından işgal edilen 18 adamıza atanan papazlara da hayırlı olsun demeye gidecek misin?.”
Bu meczubu ziyaret eden Cumhurbaşkanımıza soruyorum.
Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi’ye ‘Ahlaksız’, Türk Hakanı Timur’a ‘Melun’, Kurtuluş Savaşı için, ‘Keşke Yunan kazansaydı’,  İstiklal Marşını yazan Mehmet Akif’e sövüp p…..nk’ diyen’ bu meczuptan ne tarihi öğrenip ona ‘Hocam’ diyorsunuz? Bu zatı ziyaret eden resmi Cübbelinin geçmişine de bir bakın ve hemen görevden alın” dedi.
Tüm bu olaylar olup biterken ve ülkemiz gündeminden düşmeyen bu durum ve tartışmalar için Ak Parti cephesinden hiç ses çıkmaması da ayrıca dikkat çekicidir.
Yine bu meczup sayılan feslinin yazdığı Lozan zafer midir hezimet mi adlı kitabı olduğuna göre ve kendisi, ‘Keşke Yunan kazansaydı’ dediğine göre, elbette Yunanlılar dolayısıyla kendisi için hezimet sayılması doğaldır.
Bizim için ise, misakı milli sınırlarının çizildiği, Mondros Ateş Kes Antlaşması ve Sevr Antlaşmasının yok sayılması, ülkemizin kurulması nedeniyle elbette bir zaferdir.
Nefes aldığımız sürece, bu zafer için can veren, kan akıtan tüm şehit ve gazilerimizin bize bıraktığı bu vatanı, bayrağımızı ve inancımızı korumaya kararlıyız.
Bu nedenle birilerinin ezan, bayrak, din muhabbeti etmesine gerek yok. Bu değerler Türk milletinindir ve sonsuza kadar sürdürecekte o millettir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi