Son Dakika.. Mescid-i Aksa'da gözaltına alınan Türk serbest!

Son Dakika.. Mescid-i Aksa'da gözaltına alınan Türk serbest!
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre; Mescid'i Aksa'da İsrail güvenlik güçlerince gözaltına alınan Türk vatandaşı serbest bırakıldı.

DHA -İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa'da gözaltına alınan Türk vatandaşı Özgecan Mutlu (24), Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu'nun girişimleri ile serbest bırakıldı.

Türk vatandaşı Özgecan Mutlu, fanatik Yahudi yerleşimcilerin baskını sırasında Mescid-i Aksa'da Kur'an-ı Kerim okurken İsrail polisi tarafından gözaltına alındı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Mutlu, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu'nun girişimleri ile serbest bırakıldı. Dışişleri Bakanlığı ve Kudüs Başkonsolosluğu'nun, Mutlu'nun durumu ile yakından ilgilendiği belirtildi.

İsrail Büyükelçiliği'nden açıklama 

Öte yandan, İsrail Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün, 25 Nisan tarihinde, Kudüs'te bir polis memurunu görevi sırasında rahatsız ederek, görevini yapmasını engellemesi nedeniyle bir Türk vatandaşı kısa süreliğine gözaltına alınmıştır. Söz konusu turist serbest bırakılmıştır ve İsrail'deki tatiline devam etmektedir" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.