En popüler fiyat karşılaştırma platformları

En popüler fiyat karşılaştırma platformları
Bu yazımızda son dönemlerde çokça kullanılan fiyat karşılaştırma uygulamalarını derledik.

Vedat Baykal - Pandeminin de gelişiyle internetten alışveriş, sağladığı kolaylık ve fiyat avantajları nedeniyle oldukça yaygınlaştı. Kullanıcılar market alışverişinden teknoloji alışverişine, kılık kıyafetten kitaplara aklınıza gelebilecek her şeyi 'ertesi gün kapısında' istiyor. Ama bu kolaylık ve seçenek bolluğu, bilinçli tüketici olma gerekliliğini de arttırıyor.

Öncelerde mağaza mağaza gezerek bize en uygun olan seçeneği ararken, şimdilerde ise istediğimiz ürünü tek tıkla seçebiliyoruz. Bu noktada ise devreye fiyat karşılaştırma platformları giriyor.

  • Cimri.com

cimrilogo.jpg

Cimri, ürünlerin mağazalardaki güncel fiyatlarını, fiyat geçmişlerini, açıklamalarını, teknik özelliklerini, resimlerini, videolarını, kullanıcı yorumlarını tek web sitesi üzerinden görmenizi sağlıyor. Bunu yaparken aynı ürünün farklı mağazalardaki fiyatı, ödeme koşulları, teslimat seçenekleri, kupon ya da fırsatları, mağaza memnuniyeti gibi açılardan değerlendirilmesini ve kıyaslanmasını da kolay kılıyor. İlgili ürünün yüzlerce mağaza içindeki fiyatları, indirim ve kampanyaları birbiri ile kolayca karşılaştırılabiliyor. Ancak Cimri, sadece bir fiyat karşılaştırması sitesi anlayışıyla çalışmakla kalmıyor; ürünün özellikleri, kullanıcı yorumları, zaman içinde değişen fiyat durumu konularında da veri sunuyor. Buna ek olarak aradığınız ürüne benzer farklı marka ve modellerdeki ürünleri de keşfetmeniz için seçenekleri listeliyor.

  • Akakçe

akakce.jpg

Akakçe, teknoloji ürünlerinden gıda maddelerine kadar pek çok kategoride binlerce markanın ürününü bir araya getirir. Üstelik kategori, marka ve mağaza sayısını sık sık güncelleyerek ürün karşılaştırma opsiyonu ile zengin bir katalog içeriği sağlar. Bünyesinde yer alan mağaza ve markaların katalog ve broşürleri sayesinde dönemsel avantajlar konusunda bilgi sahibi olmanıza olanak tanır. Haftalık ya da aylık olarak güncellenen bu katalog ve broşürler sayesinde hangi ürünün hangi tarihler arasında indirimli fiyattan satılacağı kolayca takip edilir. Katalog ve broşürlerde yer alan ürünleri satın almak isteyen kullanıcıları mağazalar arası zaman harcama zahmetinden kurtarır ve hızlı alışveriş imkanı sunar.

  • Epey.com

    epey.jpg

Epey.com, ürünler arasında karşılaştırma ve kıyaslama yapan, fiyat içeren ürünler için fiyat bilgisi sunan, kullanımı ücretsiz bir hizmettir. Sitenin amacı nihai tüketiciye ürünler hakkında teknik bilgiler sunmak, satın alma aşamalarında ölçülebilir verileri karşılaştırabilmelerini sağlamaktır.

  • Google Shooping

google-shopping.jpg

Google Alışveriş, Google Products ve Froogle, Craig Nevill-Manning tarafından oluşturulan ve kullanıcıların çevrimiçi alışveriş web sitelerinde ürün aramasına ve farklı satıcılar arasındaki fiyatları karşılaştırmasına olanak tanıyan bir Google hizmetidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.