Galatasaray ne yapacak?

Transfer sezonunun başladığını biliyoruz. Hem de başlayalı 11 gün oluyor. Fakat 11 günde ortada doğru dürüst bir transfer göremiyoruz. Transfer dönemi boyunca bütün takımlarımızın transfer çalışmalarına ilişkin yazılar yazarak fikirlerimizi ortaya koymaya başlayacağız. Ama öncelikle bu hakkımı ligin şampiyonu Galatasaray'a ayırmak istedim. Zira şampiyon Galatasaray önümüzdeki sezon Türkiye'yi doğrudan katılma hakkı elde ettiği Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek. Dolayısıyla Galatasaray'ın transfer nasıl bir yol haritası izleyeceği ciddi bir önem kazanıyor. Önem kazanmaya kazanıyor da ortada bir transfer var mı? Yok. Galatasaray da şimdilik transferle alakalı kuzuların sessizliği yaşanıyor desek yeridir.

Devre arasında Kasımpaşa'dan transfer edilen Mbaye Diagne'nin Arap kulüplerinden birine gitmesini bekleyen Galatasaray bu transferden gelecek parayla yeni transfer yapmayı hedefliyor. Yani sat al projesi de diyebiliriz. Mali şartlar maalesef diğer takımlarımızı olduğu gibi Galatasaray'ı da buna muhtaç bırakıyor.

Şu an Arap Yarımadası'na veya Çin kulüplerine pazarlanabilecek en iyi isimde performansı tartışmalı da olsa Süper Lig'in gol kralı olan Diagne... Cimbom Diagne için 15 milyon euro gibi bir rakam istiyor. Arap kulüpleri ise Florya'nın kapısını şimdilik 13 milyonla çalıyor. Bu anlamda devam eden pazarlıklar üç aşağı beş yukarı Galatasaray'ın istediği noktaya gelir ve Diagne 15'e gider. Gider gider de vahamete bakar mısınız?
İspanyol kulübü Atletico Madrid, Portekiz kulübü Benfica'dan aldığı Felix isimli oyuncu için 126 milyon euro bonservis ödüyor. Bu takım da Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek hatta belki Galatasaray'a rakip olacak. Dolayısıyla aradaki farka ve açmaza bakarsanız sadece Galatasaray'ın değil bütün Türk kulüplerinin Avrupa futbol sermayesinin epey uzağında olduğunu söyleyebiliriz. Hal böyle olunca Avrupa'da muazzam başarılar beklemek bana göre epey yersiz. Sakince durup neler olacağına bakmak gerekiyor.

Diagne'nin satılması doğru olur mu?
Bu adamın tek sıkıntısı disiplinsiz olması. Ha birde büyük takım oyuncusu olmaya daha alışamadı. Kendisini sık sık eleştirenler ezeli rakiplerin forvetleri Slimani, Larin ve Frey gibi isimlere bakabilir. Öyle veya böyle beğensekte beğenmesekte adam 30 gol attı 1 sezonda.-Kasımpaşa'da çok iyi besleyen trezeguet vardı Galatasaray'da yok.-Kasımpaşa'da kontratağa dayalı futbol ile gol buluyordu galatasaray'da sürekli markaj altından çıkamadı.-Devre arasında fiziği yetersiz geldi bu yüzden ikili mücadelelerde ayakta     kalmak yerine penaltı almanın peşinde koştu.-Son olarak bonservisi 3-5 milyon olsa yukarıda yazdıklarımı hiç yazmamış olacaktım...

Ever Banega gelmez
Galatasaray'ın diğer bir gündemi de  Sevilla forması giyen Ever Banega. Gelir mi gelmez mi?Muhtemelen bu sene Sevilla formasını giymeye devam edecektir. Sevilla ile 2020'ye kadar kontratı var. Kulüp içinde ayrılmasını isteyen tek unsur, sözleşmesinin son senesinde Banega'dan para kazanmayı isteyen yönetim.Ayrıca kendisi de bu dönemde tamamen daha çok para kazanabileceği yeri tercih edecektir. Bu yönden bakınca seneye sözleşmesinin bitimini bekleyip imza ücretini de dahil eden bir paraya 2 senelik kontrat almak daha mantıklı gözüküyor onun adına. Bu avantajını ortadan kaldırip ikna etmenin tek yolu yüksek bir miktar önermek.
Muhtemelen Galatasaray'ın kendisine teklifi bonuslarla yıllık 3,5 milyon euroyu bulan bir para ile 3 senelik bir kontrat. Sevilla'da aldığı parayı, seneye geçirebileceği sakatlık riskini vs düşünürsek onun için geleceğini     garantiye alan bir kontrat olduğundan kabul edecektir. 3,5'un daha azını ise kabul etmez zaten. Ancak Sevilla teknik heyetinin kendisini bırakmak isteyeceğini hiç sanmıyorum. hâlâ kadronun as parçalarından biri. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Kış Arşivi