Galatasaray Seri başladı

Galatasaray'ın transferdeki hamleleri gayet seri başladı. Fulham forması giyen ve 30 milyon euro gibi bir bonservis bedeliyle İngiltere'ye transfer edilen bir oyuncudan bahsediyoruz. Fulham'ın küme düşmesi sonucu başka bir takıma gideceği kesinde. Hemlere kimlere,  kimlere?
Milan,
Roma,
İnter,
Ve diğerleri...
Seri ne yaptı peki? Bütün bu takımları reddederek Galatasaray'ı tercih etti. Seri bu anlamda akıllı bir oyuncu. Çünkü sürekli forma giyip kendini gösterebileceği takımları tercih ediyor. Daha önce de kendisini Fransa'da forma giydiği zamanlarda Barcelona istemiş o ise Premier Lig'in standart ekiplerinden biri olan Fulham'ı tercih etmişti. Çünkü Seri çok açık ki futbol oynamak isteyen bir futbolcu. Bu anlamda sportif başarıları kadar kariyerini de tebrik etmemiz gerekiyor.
Seri, transferinde bir alkış da Galatasaray'da sadece 1 buçuk yıl forma giymiş olan Didier Drogba'ya gitmeli. Fildişi Sahilli oyuncu memleketlisi olan Seri'yi, Galatasaray'a gitmesi için ikna etti. Galatasaray sadece 1 buçuk sene oynattığı bir oyuncudan seneler sonra bile nasiplenmeye devam ediyor. Bu anlamda kulüp yönetiminin vizyonunu da tebrik edelim.
Ve bir futbolsever olarak Seri'yi izlemekten çok keyif alacağımı da belirterek, bakalım sahada nasıl işler yapacak diyelim.

Falcao gelirse büyük iş olur
Porto’dan beri takip ettiğim; o zamanların bana göre dünyanın en iyi forveti. kafa, ayak, frikik golleri mevcuttur. Hırçın ve mücadelecidir. Atletico Madrid’ten sonra kariyeri düşüşe geçti. Sezonluk sakatlık yaşadı. Aynı yıl dünya 2014 Dünya Kupası'nı kaçırdı. Ondan sonrası hep aşağı iniş. Bir de yanlış zamanlarda yanlış takımlarda oynadı. 
Örneğin Manu’nun en kötü futbol oynadığı zaman Manu’ya geldi ve hiçbir şey yapamadı. Monaco’ya döndüğü zaman bir şeyler yapmaya çalıştı ama Porto günlerine hiçbir zaman dönemedi.     Ama hala klas. Gollerine baktığınızda o klas     kendini gösterir. 
Bakın bunu bir tarafsız göz olarak söylüyorum. Bizim gibi lig için çok fazla bu adam. Eğer gelirse ve yatmazsa çok iş yapar. Bildiğim kadarıyla Monaco’da vergisiz 8.5 milyon euro kazanıyordu. Galatasaray bunu nasıl çözer bilmiyorum ama çözerse büyük iş.

Fenerbahçe kötü yönetiliyor
Geçen sezona göre daha iyi yönetilen fakat halen daha kötü yönetilen bir takım Fenerbahçe.
Takımda Volkan Demirel (sözleşme imzalancağı söyleniyor), Harun Tekin, Berke Özer, Altay Bayındır, oynamasa da parası ödenilen ve hala daha sözlesmesi devam eden Kameni ve alt yapıdan çıkmış kaleci var.
Toplamda 6 tana kaleci var ve ağustos ayına merdiven dayadık ligin başlamasına 1 aydan az bir zaman kaldı.
Volkan'la devam edilecek ise Altay'ı neden aldınız? Veya Altay'ı aldıysanız 1.kaleci diye, Harun'u kime satacaksınız?
Kulübede oturacaksa Harun, Berke ne olacak? Çok değil 1 sene önce çocuğun adı Avrupa devleri ile anılıyordu.
Veya Volkan ile neden sözleşme yenilenecek? Bırakın bu basit işleri performansından memnunsanız yenilersiniz. Zaten memnun olsanız habire kaleci de almazdınız.
An itibarı ile takıma 2 stoper lazım. Serdar ve Sadık'ın 1 tanesi bile 11 başlayacaksa şampiyonluğu şimdiden unutmak gerekir.
Sol bek Hasan Ali'nin yedeği 17 yaşındaki Cebrail mi olacak?
Vedat Muriç ile forma rekabetine Allahyar mı girecek?
Geçen sezon top oynamayan Garry Rodrigues ile sol kanat ne kadar güvenilir olacak. Ya adam gittiği gibi değilse, solda Alper'i mi izleyeceğiz?
40 tane orta saha varken halen daha orta saha için isimlerin geçmesi saçma değil mi ? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Kış Arşivi