Ev hanımlarına destek

Ev hanımlarına destek
Gaziosmanpaşalı kadınlar, ürettikleri el emeği ürünleri Gaziosmanpaşa Belediyesi El Sanatları Satış Ofislerinde satarak aile bütçesine katkı sağlıyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, pandemi sürecinde ev hanımlarına ekonomik yönden destek olmayı sürdürüyor. Gaziosmanpaşalı kadınlar, ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini kendileri için tahsis edilen el sanatları satış ofislerinde satarak gelir elde etme fırsatı buluyor. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi giriş katında ve 500 Evler Caddesi’nde hizmet veren el sanatları satış ofislerinde toplam 10 bin parça ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Çeyiz ürünlerinden yöresel el nakışlarına, dekoratif ev aksesuarlarından takı, süs eşyası ve çantalara kadar birçok el emeği ürün bu ofislerde satışa çıkarılıyor. Hali hazırda 1.600 ev hanımı, ürünlerinin satışından elde ettikleri gelirle ev ekonomilerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Destek olmayı sürdüreceğiz

El sanatları satış ofisleriyle üreten kadınlara her zaman destek verdiklerini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Gaziosmanpaşalı hanımefendiler, evlerinde hazırladıkları, tamamı el emeği göz nuru olan ürünlerin fiyatlarını kendileri belirleyip getiriyorlar. Biz de satışlarını gerçekleştirmelerine imkan sağlıyoruz. Bu ürünlerin hizmete sunulması, ailelere ekonomik anlamda katkı sağlaması bizi de oldukça mutlu ediyor” dedi. Her yıl binlerce Gaziosmanpaşalı kadını bir araya getiren kadın koordinasyon merkezleri, bu yıl pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim veriyor. Meslek, hobi, spor ve sanat kurslarında uzman eğitmenler, öğrencileriyle internet ortamında buluşarak, canlı dersler gerçekleştiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.