Gaziosmanpaşa örnek oluyor

Gaziosmanpaşa örnek oluyor
Gaziosmanpaşa Belediyesi, pandemi ve soğuk hava şartlarının etkili olduğu bu zorlu süreçte sokak hayvanlarını unutmadı. Ekipler, beslenme imkanları azalan sokak hayvanları için her gün 58 farklı noktaya mama ve su bırakıyor

Pandemi nedeniyle sokaklarda insan yoğunluğunun azalması ve kış şartlarının etkisini artırmasıyla yiyecek bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanlarının yardımına Gaziosmanpaşa Belediyesi yetişiyor. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, her gün 58 farklı noktada mama ve su dağıtımı yapıyor. Can dostlarımızın beslenme ve bakımı ile yakından ilgilenen ekipler, mama, suluk ve kedi evlerinin de düzenli olarak temizliklerini gerçekleştiriyor. Ekipler ayrıca meydanlarda kuşlar için de yem dağıtımı yapıyor.


 


Beslenmeleri kolaylaştı

İlçe genelinde 6 farklı noktaya konumlandırılan mamamatik istasyonlarıyla sokak hayvanlarının ihtiyacı olan kuru mama ve suya her zaman kolaylıkla ulaşabilmesi sağlanıyor. 2 farklı hazneden oluşan cihazlarda bölmelerden birinde mama, diğerinde su bulunuyor. Hayvansever vatandaşlar cihaza sadece 1 TL attıklarında belirlenen miktarda mama veya su alt kısma düşüyor ve bölgede bulunan sokak hayvanlarının bunları kolayca tüketmesi sağlanıyor. Vatandaşlar, olumsuz şartlardaki sokak hayvanlarıyla ilgili 444 0 467 telefonundan 7/24 Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.