Her şey hayvanlar için

Her şey hayvanlar için
Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakımevi’nde can dostlarımızın sağlığı için bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veren Gaziosmanpaşa Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde de çalışmalarını sürdürüyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakımevi, ilçedeki sokak hayvanlarına muayene, ultrasonografik muayene, tedavi, müşahede, kuduz aşısı, kısırlaştırma ve tüm diğer operasyonel konularda hizmet veriyor. Pandemi sürecinde sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde dahi kesintisiz hizmet veren Hayvan Sağlığı Şefliği ekipleri, ilçe genelindeki yaralı ve hasta sokak hayvanlarına tedavi, sağlıklı olanlara ise kısırlaştırma işlemi yapıyor. Ekipler, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvanı iyileştikten sonra alındığı adrese geri bırakıyor.

Veterinerlik hizmeti var

3 hekim, 2 tekniker ve 16 yardımcı personelin görev yaptığı bakımevi, her gün 10.00-00.00 saatleri arasında 2 ekip halinde şikayetlere ve taleplere yanıt veriyor. Yaralı, tedavi edilecek veya kısırlaştırılacak hayvanlar, belirtilen adreslerden belediye ekiplerince alınıyor. Kedi ve köpeğin yanı sıra vatandaşların barınağa getirdiği güvercin, martı vb. kuş türleri, kirpi, kaplumbağa gibi hayvanlara da bakım ve tedavi hizmeti veriliyor. Aynı zamanda sahiplenilmeye uygun olan sokak hayvanlarına sahiplendirme işlemi de yapılmaya devam ediyor.

58 noktada su dağıtımı 

Gaziosmanpaşa’da hayvan sağlığı ve hakları ile ilgili bilincin oluşması için ilçenin çeşitli noktalarına 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu açıklayan tabela ve afişler asan belediye, pandemi sürecinde 58 noktada yaptığı mama ve su dağıtımıyla can dostlarımıza sahip çıkıyor. Ekipler, hafta sonları ise kısıtlama nedeniyle boş kalan meydanlarda kuşlar için yem dağıtımı gerçekleştiriyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.