Yağ için denetim yaptılar

Yağ için denetim yaptılar
Gaziosmanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki gıda işletmelerini kızartmalarda kullandıkları yağlar yönünden denetledi

Gaziosmanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, pandemi döneminde hem halk sağlığını korumak hem de geri dönüşüme katkı sunmak amacıyla işletmelere yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimler kapsamında işletmelerde kullanılan kızartma yağlarının kalitesi ve sağlığa uygun olup olmadığı ölçüm cihazları ile ölçüldü. Ölçüm cihazı yağa konulduğunda yeşil ışık yandığında yağ kullanılabilir durumda ama cihaz sarı ışık yandığında ise yağın geri dönüştürülüp yeni yağla değiştirilmesi gerekiyor.

Sık sık denetim yapıyoruz

Gaziosmanpaşa Belediyesi sıfır atık şefi Rahmetullah Sevinçer, “Pandemi döneminde yağları daha çok sık denetliyoruz. Çünkü insan sağlığını ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen atık türü olduğundan bu tür işletmelere gelip burada yağ ölçümlerini yapıyoruz. Yağların geri dönüşüme götürülüp götürülmediğini kontrol ediyoruz. Elimizde cihazlar bulunmakta bu cihazlarla birlikte gelip işletmelere kontrollerimizi yapmaktayız. Eğer işletmeler kurallara uymazsa gerekli para cezaları uygulanır. Bu cezalar 48 bin lira başlayıp 96 bin lira üzerine kadar çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.