Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Gelelim Meclise...

Çatalca Belediye Meclisi ile ilgili bizim gündemimiz yoğun olduğu için değinememiştik ya hani, heh işte bugün Pazartesi günkü meclise şöyle bir değinelim.
Çatalca Belediye Meclisi başladığında neşeler gayet yerinde, hoş, sohbet, gülen yüzler! Çatalca Belediye Meclisi Gündemine geçilmeden önce önce AK Parti Meclis Üyesi Özlem Coşkun söz alıyor. Kadın Hakları Günü ile ilgili bir kaç cümle kuruyor. Ardından Belgin Tezer CHP sıralarından söz alıyor. O da aynı şekli ile Kadınlar ile ilgili bir gün kutlaması yapıyor. Celalettin Sonkaya söz alıyor ve Engelliler Günü ile ilgili söz alıyor.
Sonra yine CHP sıralarından bir isim söz alıyor. Tabi hepimiz " Engelliler Günü kutlaması" olur herhalde derken, CHP'li hem İBB ve hem de Çatalca Belediye Meclis Üyesi olan Süleyman Kolcuoğlu aynen şu sözleri sıralıyor;
" Soru önergem var. Çatalca Belediyesi Meclis Başkanlığına. Çatalca İlçesi Merkez Mahallelerindeki binaların çatı ve teraslarında, veya genel teraslarında, ahşap yada pimapen, imalatlar konusunda, 5393 sayılı belediye kanununun 26. maddesine istinaden, aşağıdaki sorularımın cevaplandırılması için önergemin başkanlık makamına havalesini arz ederim.
1. Çatalca ve Kaleiçi Mahallelerinde kaç adet bina terasında, kaç adet kapalı sabit olup, alan vardır?
2. Bu yapıların kaç adedine kaçak yapı tutanağı tutulmuştur?
3. Bu tutanaklar gereği imar kanuna göre, her birisine ayrı ayrı kaç TL, ceza yazılmıştır.
4. Bu tutanaklar gereği kaç tanesi için savcılığa suç duyurusu yapılmıştır?
5. Bu yapılar için kaç adet yıkım yapılmıştır?
6. Kaç adet dava açılmıştır? Devam eden ve kesinleşen dava sayısı kaç adettir?
7. Kaç adet dava ret edilmiştir?
Sorularımın yazılı olarak cevaplandırılarak, tarafıma bilgi verilmesini saygı ile arz ederim"
İşte Kolcuoğlu'nun söyledikleri bunlar.
Çatalca Meclisi ve CHP içinde kısa bir süre sonrasında tartışmalı günlere bence herkes hazır olsun.
Aslına bakarsanız, Çatalca Belediyesinin son bir senesi, evet iddia ediyorum bundan sonraki bir senesi hani o muhtarların iki gün önce yapılmış olmasına rağmen " Bu yapı 2004 yılın öncesinden vardır" deyip milleti, devleti ve hatta aklınca yukarıdakini aldatarak belediyeye gönderdiği yazılar var ya hani, hah işte o yazılar sonrasında Çatalca Belediyesi Emlak Müdürlüğü'nün de verdiği o konut beyannameleri var ya hani, hani uydu görüntülerini kafasına taktığı adamların bir taraflarına, yani gözlerine sokarcasına "Burada bu yapı yokmuş" diyen ama muhtarların bu yazıları sonrası hiç bir şekli ile uydu görüntüsü aramayan o imar müdürü var ya hani...
Heh işte tüm bu arkadaşlar ve bu işlerin sorumluları bundan sonra her ay belki müfettiş görecek. İddia ediyorum, yargılanacaklar!
Muhtarından, Emlak Müdürüne, İmar müdüründen kaçak tutanağı tutulmasına ve yıkım kararı olmasına rağmen buralara elektrik bağlanması için kollarını sıvayıp ellerini ovuşturanlar varya hani!
Bu dünyada bir kaç yasa açığından kaba etlerini yırtsalar da, unutmayın Yüce Allah'ın ilahi adaletinden ve bu milletin bir gün vereceği cezadan yırtamayacaklar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi