Ziya Şakir Yılmaz

Ziya Şakir Yılmaz

Geliriniz kişisel gelişim çapınızı geçemez!

Merhaba güzel insanlar,

Merhaba güzel kalpli insanlar,

Bundan sonra her hafta Pazar günleri yazılarımla, siz değerli DAMGA Gazetesi okuyucularıyla birlikte olacağım.

Bunu yaparken de tek bir amacım var; ‘Ziya’ ismimin anlamına uygun, yollarınıza ‘ışık’ tutmak ve kişisel gelişiminize katkı sağlayarak hayatlarınıza dokunabilmek.

İlk yazıma izin verirseniz bir soru sorarak başlamak istiyorum; Hayatta kimin için en değerlisiniz? Anneniz, babanız? Eşiniz? Abiniz, ablanız? Dostlarınız? Torununuz veya çocuğunuz?

Bugüne kadar yurt içinde ve dışında yüz binlerce insana seminerler verdim. Etkinliklerimde bu soruyu sorduğumda katılımcıların neredeyse tamamı üst satırlardaki cevaplardan birini veriyor. Peki, doğru cevabın bu olduğundan emin miyiz?

Hayatta en çok KENDİNİZ için değerli olmalısınız desem, ne düşünürsünüz? Daha biz kendimize hak ettiğimiz değeri vermiyorsak başkalarından o değeri alabilme hakkımız var mıdır?

* * *

Bugüne kadar 77 ülkeye seyahat ettim. Ve her seyahatimde güvenlikle ilgili uçakta şu anonsu duyarım; ‘Kabin basıncında değişiklik olduğunda başınızın üzerindeki kapaklar otomatik olarak açılacak ve oksijen maskeleri ortaya çıkacaktır. Böyle bir durumda en yakın maskeyi kendinize doğru çekiniz. Önce kendi maskenizi takmalı ardından çocuklarınızın maskelerini takmanız gerekmektedir.

Dikkat ederseniz anonsta önce çocuğunuza, annenize, babanıza maske takın demiyor! İlk kendinize maske takın diyor. Önce siz kendinize hak ettiğiniz değeri verip nefes almalısınız ki sonra başkalarına nefes olabilesiniz.

Bundan dolayıdır ki KİŞİsel gelişim “KİŞİ” ile başlar. Kişi Arapça bir kelimedir ve insan sözcüğü bu kökten gelir. Kişisel gelişim, aslında birey üzerinden insanlığın gelişimi, ilerlemesi, çığır açması, yenilikler var etmesidir.

Hayatta, en değerli kişinin KENDİNİZ olduğunuzu bilerek başlayalım. Çünkü siz insanlığın en önemli parçasısınız.

* * *

Bu köşede her hafta yazılarımla Kişisel Gelişim çapınızı artırmak üzerine paylaşımlarım olacak.

Birçok insan bu başlığı duyduğunda yüzünü ekşitiyor, aman aman benden uzak dursun tavrını takınıyor. Sanılıyor ki bir üniversiteyi bitirmek, yüksek lisans yapmak; bir Tolstoy veya Kafka üzerinden edebiyatın klasiklerini okumakla gelişim süreçleri tamamlanıyor. Oysa

* Kişisel gelişim bütünseldir.

* Hayata dair her şeydir.

* İnsanlarla doğru iletişim kurabilmek,

* Dinlemeyi bilmek,

* Doğru ve doğurgan sorular sorabilmek,

* Potansiyelinin bilince olmak,

* İç motivasyonun ne anlama geldiğini, bunu hangi alanlarında ve nerelerde kullanabileceğinin bilincine varmak,

* Doğru alışkanlıklar edinmek,

* Doğru yer ve zamanda Hayır diyebilmek,

* Doğru yer ve zamanda Hayır’ları Evet’e çevirebilmek,

* Sağlıklı ve özgüvenli olmak,

* Hayal kurmak,

* Hayali hedefe dönüştürebilmek,

* Doğru planlamalarla eyleme geçebilmek,

* Zamanı yönetmek,

* İş bitirmek…

Bunlar ve dahasıdır. Tıpkı sizin, insanlığın bir parçası olmanız gibi, bu başlıklar da Kişisel gelişimin birer parçalarıdır. Biri olmadığında diğeri de var olamamaktadır. Buradaki eylem içeren maddelerden herhangi birini bir ülkenin anayasasına eklediğimizde, doğru uygulandığı takdirde o toplumun ayağa kalkacağına dair tek bir şüphe yoktur.

* * *

48 yaşımdayım, oldukça iyi firmalarda üst düzey yöneticilikler yaptım. Dubai’de şirket yönettim. ‘Size Bir Sır Vereyim Mi?’ ve ‘Başarı Mühendisliği’ isimli iki kişisel gelişim kitabım, Dış Ticaret firmam ve Akademim var. 38 ülkeye e-ticaret yapıyorum. Size başarılarımın temelinde yatan tek bir sır verecek olsam, tek bir sözü söylerdim: GELİRİNİZ KİŞİSEL GELİŞİM ÇAPINIZI GEÇEMEZ!

Eğer şu an kazandığınız paradan memnun değilseniz bu ne ülkenin, ne politikacıların, ne dövizin, ne de patronunuz veya müdürünüzün suçu! Bu durum bütünüyle sizin kişisel gelişim çapınızla ilgilidir!

* Eğer kişisel gelişim çapınız 3.000 TL ise en fazla asgari ücret kazanabilirsiniz.

* 5.000 TL’lik kişisel gelişim çapınız var ise 4.000 TL kazanabilirsiniz.

* Eğer çapınızı 10.000 TL’lik bir kişisel gelişim seviyesine çıkartırsanız, geliriniz de 8 veya 9.000 TL olacaktır.

* 100.000 TL’lik bir seviyeye çıkarttığınızda ise 80 veya 90.000 TL kazanacaksınız.

* 500.000 TL’lik bir kişisel gelişim çapınız oluştuğunda, aylık 400.000 TL kazanacaksınız.

O sebeple size verebileceğim en önemli tavsiye, kişisel gelişim çapınızı büyültmenizdir. Gelirinizin artması için kişisel gelişim seviyenizin de artması gerekmektedir.

* * *

Ne yapmalı?

* Her gün en az bir saatinizi kendi gelişiminize ayırın.

* Kitaplar okuyun, videolar izleyin, eğitimler alın.

* Samimi networkünüze yatırım yapın.

* Sizden daha başarılı insanlar ile zaman geçirin, onların başarı sırlarını öğrenin.

Sözün özü; kişisel gelişim çapınızı artırdığınız sürece, geliriniz de mutluluğunuz da birbirine paralel artacaktır. Bunun için şimdi kalemi elinize alın. Kişisel gelişim çapınızı artıracağınız ilk konuyu belirleyin ve onunla ilgili ilk adımı atın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şakir Yılmaz Arşivi