Erol Sırrı Yolcu

Erol Sırrı Yolcu

Gelmekte olan duysun tehlike kapıdan girdi...

Gündem değiştirmenin adı: Ekrem İmamoğlu..
Muhalefet=  zillet
Vekil= şerefsiz
Köprüler = garantili geçiş
İşçi, emekli =hadsiz
Köylü= namert 
Kabzımal = rantcı
Sağlıkçı = hain
Öğretmen = baş
Sanayici = yüzsüz,
Yurttaş = eylemci,
Ekonomi = Heterodoks
Pazar yeri = Yangın yeri olarak değişti. 
Zamların ise gündemi değiştirme taktiği olduğu açıkça ortadır.  
Yani olan yine yurttaşa olmuştur.
Arka odalarda neler olup bittiğini ileride araştırmacılar, tarihçiler yazacaktır.
Tarih demişken, Osmangazi köprüsünden geçen, Ambulanstan, Asker - İtfaiye ve dahi kolluk kuvvetlerine bağlı araçlardan geçiş ücreti alınıyormuş.   
Yeminle kurtuluş dizindeki Osman Bey bunu duysa pusatını kuşanır, “Bre siz ne yaparsınız” diye bağırırdı. 
Şimdi haberler:
Pakistan, 1.5 milyar dolarlık ATAK helikopteri alımını iptal etti. Nedeni, ABD hükümetinin izni gerekiyormuş.
23 limanın işletmesi ihalesiz olarak 49 yıla kadar uzatılmış. Gel gör ki, 2004 yılında benzer girişim bürokrasi tarafından önlenmişti. Değirmenin suyu nereden geldiği belli oldu.
Üretici sözcüsü; “Uçan kuşa borcumuz var. 19 yıldır oy verdiğimiz parti bizi ne hallere düşürdü” dedi. Herhalde nasıl bir yanlış yaptığını anlamışlardır. 
Cumhurbaşkanı maaşı yüzde 14.4 zamlandı. Tam enflasyon oranında. Böylece Cumhurbaşkanı maaşı 88 bin liradan 100 bin 750 liraya yükseldi. Kızdık mı? Haayııır.. 
Somalı madenciyi tekmeleyen Ateşe olarak atanarak maaşı 93 bin lira oldu. Demek ki tekme başına, hem de döviz olarak maaş sistemine geçildi. 
Aydın Milletvekili, Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödemediği 189 bin 807 TL borcu nedeniyle icralık oldu. Bulanamamış, eee suç vekilin değil, bulamayanın cezası verilmelidir. Faili meçhul aydınlarında katilleri bulanamamıştı. Şaşırdık mı? Hayırrr.
Alkol ve tütün ürünlerine gelen zamlar ve ÖTV artışı sonrasında fiyat güncellemesi isteyen Türkiye genelinde sayıları 60 bini bulan TEKEL bayileri, kepenk kapattı. Sigara öldürür, alkol süründürür. Hükümet yurttaşını düşünüyor. Nankörlük yapmayalım.
Balıkesir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan 300’e yakın sağlık personeli içinde akademik kadro, öğretim görevlisi ve uzmanlık öğrencisi olmadığı ortaya çıktı. Bulamazsınız, hepsi yurt dışına gitti. 
Yeni vaka sayısı 55 bin sınırında! Olsun, Türk’e bir şey olmaz. 
Muhalefet TUİK için tarafsız ve şeffaf olmalıdır, dedi. O halde iktidara gelmeden bu konuda ne yapacaklarının çözümünü de söylemeli, geldiğinde uygulayacağına dair teminatı vermelidir. Verecek mi? Haayıırr …  
Pandemi öncesi her 100 ilaçtan 4'ü bulunamıyordu, şimdi her 100 ilaçtan 22’si bulunamıyor. Muhalefet ne yapıyor. Ne yapsın sağlığımıza dua ediyor.  
Türkiye’nin büyüme için uzun dönem umut bağladığı inşaat sektöründe kriz derinleşiyor. Bankalarda batık kredi 200 milyar TL’ye yaklaştı. Türkçesi kiralar inmeyecek, artacak.
Elektrikte “kademeli zammın” ilk faturaları yurttaşa ulaşmaya başlayınca, yurttaş fena çarpıldı. İnatla sürdürülen yaz saati uygulaması da böylece rafa kaldırıldı.
AFAD, Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında dün saat 04.07'de 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Mersin, Antalya, Adana, Konya başta olmak üzere birçok ilde hissedildi. Gelmekte olana duyurulur. Tehlike kapıdan içeri girdi. 
Şimdi dış basından manşetler:
The Guardian: Hasta adam yıkılıyor.

Dail Telegraph: TÜRKİYE CUMHURİYETİ tarihin en kötü yönetiminin elinde cehenneme döndü. 19 yıllık kâbus yönetimi.

Tokyo News: Türk tarihinde halkı unutup ailesine ve çevresine çalışan tek devlet adamı olarak kötü anılacak. 

Marca İspanya: 19 Yıllık kâbusundan uyanamayan Türk halkı 1950/1960 yıllarından daha da geriledi. Türkiye Dünyadan 300 yıl uzaklaştı.

Newyork Tımes: Türk halkı her gün başka bir yalanla kandırılıyor. 
Sidney Post: Ve beklenen son oldu. Ülke iflas ettirildi. Türk halkı için üzgünüz. Keşke bu kadar cahil olmasalarmış. Türk’ler, Avrupa’yı yakalamayı bir kenara koyun Afrika ülkelerinden bile gerideler.

Sayın okurlar, ayrılmayın az sonraa, Millet ittifakının adayı açıklayacağım… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol Sırrı Yolcu Arşivi