2023 güncel noter ücretleri listesi, ne kadar zam geldi?

2023 güncel noter ücretleri listesi, ne kadar zam geldi?
Noter ücretleri asgari ücret zammıyla değişti. Güncel noter ücretleri, noterde işlem yapacak vatandaşları ilgilendiriyor. İşte 2023 noter ücretleri!

Ali Birerdinç - Noter ücretlerinin yükselmesiyle birlikte noterde yapılacak işlem ücretleri de değişti. Yeni yılda noter kağıdı, noter araç satış ücreti, noter vekalet ücreti gibi ödemelere zam geldi. Yeni yılda pasaport, emlak, damga ve çevre vergisi, veraset, intikal, telefon harcı, MTV oranları değişti. Vatandaşlar özellikle, araç satın alırken ödeyecekleri ikinci el araç satış bedeli ile sıfır araç tescil ücretini merak ediyor. İşte 2023 güncel noter ücretleri!

2023 NOTER ÜCRETLERİ NE KADAR, KAÇ TL?

Noter ücretleri Ocan 2023 itibarıyla zamlandı. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliğ kapsamına noter ikinci el araç satış bedeli yüzde 122 zamla 420 TL’den 930,09 TL’ye yükseldi. Noter kağıdı ve beyanname bedeli ise 55 TL, vekaletname, resen senet bedeli ve protesto 110 TL, pasaport ücreti 501 TL, ikamet izin bedeli 356 TL ve tapu devri 4 bin TL oldu.

2023 NOTER İŞLEM ÜCRETLERİ LİSTESİ

-Noter araç devir, 2. el araç satış ücreti: 932,65 TL

-Araç plaka değişim ücreti: 547 TL

-Sıfır araç tescil ücreti: 714,68 TL

-Noter kağıdı ve beyanname bedeli: 55 TL

-Protesto, vekaletname, resen senet bedeli: 110 TL

-Pasaport bedeli: 501 TL

-İkamet izin bedeli: 356 TL

NOTER 2023 VEKALET VERME ÜCRETİ NE KADAR?

Satış ya da farklı bir işlem için noter üzerinden vekalet vermek gerekebiliyor. Bu yıl noter vekalet işlemi 192 TL’den başlıyor. Rakam, vekaletin türüne göre değişiyor. Örnek vermek gerekirse, genel vekalette bin TL ödeme yapılıyor ve bu rakam bin 900 TL'ye kadar yükselebiliyor. 

NOTER 2023 MUHASEBECİYE VEKALET ÜCRETİ NE KADAR?

Ticari faaliyet içindeki tüzel kişiler, mali yönetim kaynaklı muhasebecilere vekalet veriyor. Bu yıl noter muhasebeciye vekalet verme ücreti 192 TL'dir. Herhangi bir güncelleme yapılmadığı takdirde ödemeler bu sene 192 TL üzerinden yapılacak.

NOTER 2023 AVUKAT VEKALET ÜCRETİ NE KADAR?

Avukatlardan danışmanlık almak için avukata vekalet vermek gerekli. Bu kişilere vekaletin niteliği, kapsamına göre ve maddi yönetim, dava yönetimi, ticari faaliyet yönetme gibi çok sayıda alanda yetki veriliyor. Bu yıl noterde avukat vekalet verme ücreti de 192 TL'dir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.