Başakşehir-Kayaşehir metro hattı ne zaman açılacak? İşte durakları

Başakşehir-Kayaşehir metro hattı ne zaman açılacak? İşte durakları
Başakşehir-Kayaşehir metro hattı çalışmaları tamamlandı. Peki Başakşehir-Kayaşehir metro hattı ne zaman açılacak?

İlknur Salih - Başakşehir-Kayaşehir metro İstanbul'a kazandırılacak. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Metro hattında 4 istasyon bulunmakta" dedi. Başakşehir-Kayaşehir metro hattı ne zaman açılacak? İşte Başakşehir-Kayaşehir metro hattı durakları...

BAŞAKŞEHİR - KAYAŞEHİR METROSU NE ZAMAN AÇILACAK?

Başakşehir-Kayaşehir metro hattı kısa sürede hizmete sunulacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, "İki buçuk yılda bitirdik. Yüzde yüzü ile tamamladık. Burası 6,2 kilometre uzunluğunda. 4 istasyon var. Başakşehir Metrokent'ten başlıyor. Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir Toplu Konutlar ve Kayaşehir Meydan istasyonları bulunuyor. Hem İstanbul için hem Türkiye için çok önemli bir yatırım. Başakşehir-Kayaşehir metromuzun açılışını 8 Nisan Cumartesi günü 16.30'da Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleriyle yapacağız. Bütün vatandaşlarımızı da bekliyoruz. Yüzde 5 seviyesinden almış olduğumuz ve bitirdiğimiz metromuz İstanbullulara hayırlı olsun." dedi.

ANKARA-SİVAS HIZLI TRENLE 2 SAAT OLACAK

Ankara-Sivas hızlı tren hattı projesinin 400 kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Karaismailoğlu şunları kaydetti:

"Ankara'dan başlıyoruz. Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Akdağmağdeni, Sorgun, Yıldızeli ve Sivas'a 8 istasyonla varıyoruz. Ankara-Sivas hızlı trenle 2 saat olacak, Ankara-Yozgat bir saat olacak. Bu proje içerisinde 67 kilometre uzunluğunda tam 49 tane tünel var. 27 kilometre uzunluğunda 49 tane viyadük var. Bu kadar özel bir proje. Bunu Sivas'a getiriyoruz ama orada bırakmayacağız. Oradan devam edeceğiz. Erzincan, Erzurum, Kars. Önümüzdeki yıllarda bu proje Bakü'ye kadar ulaşacak. Yedili masa içerisindeki vatandaşlardan bir tanesi diyordu ya 'Sivas'a hızlı tren gelirse göçü arttırırmış'. Onu bir Sivaslılara bir sorsunlar. Bu yatırımlara karşı olanlar, yönetime talip oluyorlar. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.