Kartal'da sokak iftarı düzenlendi 

Kartal'da sokak iftarı düzenlendi 
Kartal Belediyesi, her yıl Ramazan ayında gerçekleştirdiği açık hava sokak iftarları geleneğini bu yıl da bozmadı.

DHA - Mahallelere taşınan iftar sofraları ile komşuyu komşuyla bir araya getirmeyi hedefleyen etkinliğe 10 bin ilçe sakini katıldı. 

Hürriyet Mahallesi Gazanfer Bilge Sokak, Topselvi Mahallesi Hacı Kaptan Sokak ve Cevizli Çınar Caddesi'nde düzenlenen iftarlara Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de katıldı. Belediye çalışanları tarafından hazırlanan iftar sofraları, vatandaşların birlikte oruç açma geleneğini sürdürmesine imkan sağladı. Kartal Belediyesi Neriman-Sami Türkdoğan Aşevi'nde hazırlanan yemekler ile orucunu açan vatandaşlar hep birlikte dua etti. 

İftarın ardından Razaman eğlencesi düzenlendi. Vatandaşlara yarışmalara katılarak semazen gösterisi izledi. Türk tasavvuf müziğinin yanı sıra ilahiler de söylendi. Hacivat - Karagöz gölge oyunu ise özellikle çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. 

 “BİR YANIMIZ SÜREKLİ AFET BÖLGESİNDE"

Yüksel, "Ramazan ayının manevi yönünü yansıtan iftarlarımız, komşularımızın birlikte olmasına vesile oluyor. Vatandaşlarımızla bir arada olmak bizlere büyük mutluluk veriyor. Bugün yalnızca burada değil, Ramazan'ın ilk gününden beri deprem bölgesinde de vatandaşlarımıza iftar ve sahurda hizmet veriyoruz. Bir yanımız sürekli afet bölgesinde. Orada yaşayan kardeşlerimizin ve tüm Müslüman âleminin tuttuğu oruçların kabul olmasını diliyorum " ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.