Tülay Hergünlü

Tülay Hergünlü

“Gerçekler pandemisi” ni başlatabilmek

Okumak ve yazmak on dört asır önce insan için öncelikli bir koşul olarak ortaya konmuşsa, bu bilinç düzeyine ulaşmanın yolları aranmalıdır. “

Bu cümleyi, eğitimci ve yazar Canan Murtezaoğlu’nun yeni çıkan “Oku!” adlı kitabından aldım. Aslında “kitapçık” demek daha doğru, çünkü sadece 48 sayfa ancak, bu küçük dev kitabın içeriği Kur’an’ı Kerim’de yer alan kırk konu başlığından yararlanılarak günümüz insanına kadar uzanan evrensel mesajlarla dolu. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün, bugüne kadar uzanan düşünce ışığının Kur’an mesajlarıyla nasıl buluştuğuna da vurgu yapılıyor.

Kitabın sunuş bölümünde “Atatürk’ün, ‘Bir toplulukta değer ve kuvvet, onu kuran bireylerin kendilerini değer ve kuvvet saymalarındadır. Ancak bu gibi bireylerden kurulmuş olan toplumlardır ki, bütün olarak değer ve kıymet manzarası gösterebilirler.’ ifadesini yol gösterici bilerek hem eğitim alanında hem de ülke siyasetinde, insan merkezli bir düşünce yapısıyla hizmet ettim.” diyen Canan Murtezaoğlu, yapılan hizmetlerin öğrettiklerini artık paylaşma zamanıdır demekte ve amacını şöyle açıklamaktadır:

Amacım; içerikte de görüleceği gibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘İnsan doğasını ve gerçeği bilenler, elinden geldiği kadar, bağlı olduğu milleti aydınlatıp doğru yolu göstererek, onlara, kurtuluş hedefine yürümekte rehberlik yapmayı en büyük insanlık görevi bilmelidirler.’ çağrısına, bu toplumun bir ferdi olarak katkıda bulunabilmektir. "OKU!"; kırk konu başlığıyla ülke insanının, toplumun, yönetenin ya da yönetilenin din adına, insanlık adına aşamadıklarının vatandaş okumalarıdır! Bir kişiye ulaşarak, binlere ulaşabilir ve "gerçekler pandemisi" ni başlatabiliriz.

Murtezaoğlu ayrıca, “Kitap, sadece bir ‘vatandaş okuması’ dır; hiç kimse için bağlayıcılığı yoktur, olamaz da...” diyerek, bu kitapta yer alan düşüncelerinin Kur’an’dan ve Atatürk’ün sözlerinden kendince çıkarmaya çalıştığı ve insanın olmazsa olmaz vasıflarına yüklediği anlamlar bütünü olduğunun da altını çizmektedir.

On dört asır önce Yüce Yaratıcı’nın insana yönelttiği “Oku!” emri gereği, bir başucu kitabı olarak raflarda yerini alan “Oku!” kitabı, internet kitapçılarında satışa çıktı.

Okuyucusu ve fayda sağlayanı bol olsun.

Yüreğine ve kalemine sağlık Canan Murtezaoğlu…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tülay Hergünlü Arşivi