Görelim feleğin aynası ne suret gösterir...

Yerel seçimlere malum az bir süre kaldı. Herkesin aklında o soru; seçimleri kim kazanır? Seçim yerel olunca şehir, şehir ve hatta ilçe, ilçe düşünmemizde fayda var. Öncelikle İstanbul için kısa bir     değerlendirme yapmak lazım.
Bir tarafta Başbakanlık dahi yapmış Binali Yıldırım diğer tarafta CHP'nin genç ve başarılı bir profile sahip olan Beylikdüzü     Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu... Her iki isim de İstanbul için iddialı. Her iki isim de büyükşehir belediyesini kazanmak için kararlı. Ancak kararı elbette halk verecek. Kimin daha önde olduğunu veya başarıya ulaşacağını tahmin etmek şu aşamada güç. Görünen şu ki; İmamoğlu gençliğiyle, sevilen karakteriyle ve halkı kucaklayan samimi     yaklaşımlarıyla büyük bir sempati kazandı. Yıldırım da siyasi tecrübesi, esprileri ve germeyen tavrıyla artı sahibi durumda. 
İlçeler bazında düşünecek olursak;
Misal Beylikdüzü diyelim. İmamoğlu'nun emaneti olacak. CHP'nin adayı Mehmet Murat Çalık bu açıdan şanslı ve önde diyebiliriz. Yine AK Partili Mustafa Necati Işık da gençliği ve mücadelesiyle alkışı hak ediyor. Beylikdüzü'nde güzel bir seçim yarışı var diyebiliriz. Sonucunda yine kesin olarak ne olur bilemeyiz ama ibre Çalık'tan yana diyelim...
Avcılar'ı da çok soran oluyor. Avcılar'da Handan Toprak sonrası CHP'nin kan kaybettiği aşikar. Lakin Handan Hanım'da artık CHP'li değil. Malum DSP'ye geçti. Bu CHP için bir avantaj mıdır? Bence avantajdır. CHP'nin adayı Av. Turan Hançerli ilçenin yerlisi. Avukat, başarılı, mücadeleci hayatı boyunca önemli mücadeleler vermiş bir insan. Parti tabanının hoşuna gittiği aşikar. Avcılar halkı da eminim ki sempatiyle bakıyordur. AK Parti'nin adayı Dr. İbrahim Ulusoy, ilçeye çok aşina değil. Ama sahada kendini tanıttı. Avcılarlılarla kaynaştı. O da önemli bir hekim. Ciddi çalışmalara imza atmış birisi. Beylikdüzü'nde olduğu gibi Avcılar'da da kıyasıya bir yarış olacağı görülüyor. Fakat burada ibre ortada. Her an her şey olabilir.
Bana göre ibrenin ortada olduğu bir diğer ilçede Büyükçekmece. Hasan Akgün mü Mevlüt Uysal mı? Akgün, Büyükçekmece'de artık herkesin tanıyıp bildiği birisi. Uysal'ın da zaten tanıtıma ihtiyacı yok. Mevcut İBB Başkanı ve herkes tarafından tanınıyor. Bir yanda uzunca yıldır süren Akgün dönemi diğer yanda yeni bir soluk arzusu içinde olan Uysal ve taraftarları. Karar Büyükçekmece'den çıkacak ama bence her an ibre yön değiştirebilir. 
Diğer ilçeleri de bir sonraki yazımıza     bırakalım...
Görelim feleğin aynası ne suret gösterir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Kış Arşivi