Gözlerinin içi gülen adam...

19 Aralık 2005 tarihinde Gerçek Gazetesi'ni ve Gerçek Radyo'yu kurmuştuk.        Tam 13 yıl önce...
23 Haziran 2007 tarihinde Gerçek TV'yi yayın hayatına sokmuştuk. Tam 11 yıl önce...
İstanbul'da yerel medyada yapılamayanları yapmak; üç günlük gazete, iki radyo, bir tele-vizyon, internet siteleri ile büyük bir medya grubu oluşturmak;  medyanın kalbi olan İstanbul'da iddialı bir şeydi. Ve o iddiayı, hayali hayata geçirmiştik, hayalimizi gerçek yapmıştık. Mutluyduk. Tabi sonrasında boyumuzun ölçüsünü almıştık. Ancak iddialarımızdan hiç vazgeçmemiştik. Hayalleri olmayan insanların, hayatı da kendilerini de değiştirme şansları hiç yoktu. Ve bu gerçeğin bilincindeydik.
****
Gerçek Gazetesi'nin 1001. sayısını kutlamak için 5 Şubat 2009 tarihinde bir kokteyl yapmıştık. Kokteyle çok büyük bir katılım olmuştu, bunun en önemli nedeni de 2 ay sonra yapılacak yerel seçimlerdi.  Açılış kokteylinde eli alçı içersinde biraz ürkek, biraz da tedirgin ama endamı ile heybetli, gözlerinin içi gülen bir adam açılışımızda herkesin elini sıkıyordu.
Sordum "kim bu?" diye?
"Çatalca CHP Belediye Başkan Aday  Adayı Cem Kara" dediler. 
Gündemimizde Cem Kara diye bir isim yok.  Merhabalaştık.
O kadar kelli felli isimler var ki, Kara'nın aday gösterileceği aklımızın ucundan bile geçmiyor, bırakın aday gösterilmesini kazanacağını bile aklımıza getirmiyoruz.
Anlayacağınız bölgeyi sözde iyi biliyoruz ama Çatalca'ya yabancıyız!
Gerçek TV'den kokteyli canlı yayınlamıştık.
Aralık 2008 yılında öğretmenlik mesleğinden istifa eden ve CHP'den Belediye Başkan Aday adayı olan Cem Kara'nın aday olabileceğini kimse düşünmüyordu.
Temayülde ismi çıkmıştı ve CHP Genel Merkezi'nde partinin üst düzey yöneticileri aday adayları ile görüşmeler yapıyordu.
Kara, Ocak ayında Ankara'dan dönerken, içersinde bulunduğu otobüs bir kaza yapıyordu. Kara kazayı elindeki çatlak ile atlatıyordu. Cem Kara'nın ismi ulusal ve yerel medyada seslendirilmeye başlanmıştı.
Şubat ayının başında ikinci kez davet edildiğinde ise artık belediye başkan adayıydı. 
****
2004 yılında CHP Belediye Başkan adayı yüzde 21 oy alırken, 2009 seçimlerinde Cem Kara  yüzde 44.9 ile kazanıyordu. Beş yıl sonra partisinin oyunu yüzde 110 artırıyordu.
Hemde aynı kulvar da yarışan, Durusu Belde Belediye Başkanı  DSP Adayı Engin Akman yüzde 17.3 oy almasına rağmen. Bir anlamda Çatalca tarihinde ilk defa solun toplam oyu yüzde  62.2'ye çıkıyordu. 
2004 yerel seçimlerinde ANAP yüzde 36.1, AK Parti yüzde 27, DYP yüzde 11, MHP 2 ile sağın toplam oyu; yüzde 76.1 olmasına rağmen, aradan geçen beş yıl sonra CHP ve DSP'nin toplam oyu yüzde 62.2     oluyordu. 
Beş yıl sonra, 2009 yılında Cem Kara ikinci kez belediye başkanı seçilirken, aldığı oy yüzde 44.5'di. AK Parti yüzde 35.5, MHP yüzde 17 oy alırken, sağın toplam oyu; yüzde 62.5 oluyordu. DSP'den beş yıl önce aday olan Engin Akman'a oy veren seçmenden, 2. kez seçim kazanan Kara'ya ve CHP'ye oy gelmiyordu. 2015 Haziran ve Kasım seçim sonaçlarına bakıldığında Cem Kara'nın CHP'nin yüzde 44.7'lik oyunu, kazandığı her iki seçim de firesiz aldığı gözüküyordu.

Her soruya açık ve net yanıtlar verdi
Belediye Başkanı Cem Kara, gazete merkezimize geldiğinde her türlü soruya açıktı.
Çok açık ve net yanıtlar verdi.
Başkanla yaklaşık iki saat süren söyleşinin detaylarını, gazetemizin Çatalca ekinde okuyacaksınız.
Farklı bir çalışma gerçekleştirdik.
Projeyi geliştiren Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mert'e teşekkür ediyorum.
Bizim için ilk deneyim oldu.
Söyleşileri bazen gazete merkezinde, bazen başkanların makamında, bazen de sokakta gerçekleştireceğiz.
İstanbul'un 39 ilçesinde bu projeyi hayata geçirmeye çalışacağız.

Kara, saklayacak bir şeyi olmayan adamdır
Sevgili Başkan Cem Kara, her gördüğü yerde Che Guevara diye seslenir...
Benden kendisine Che'nin sevdiğim iki sözünü anımsatayım: 
"Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir…"
"Saklayacak bir şeyin yoksa korkacak bir şeyin de yok demektir…"
Benim için Cem Kara; saklayacak birşeyi olmadığı için korkacak bir şeyi de olmayan adamdır. Benim için Cem Kara; iki dönemdir Çatalca'da siyasetin duayenleri denilen, artık dünyayı da ülkesini de okumaktan uzak insanları siyasette karar mercinin dışına iterek, gençlere yol veren adamdır. 
Başkanla yaptığımız söyleşiyi okuduğunuzda, verdiği yanıtlara bakınca iki dönemdir Çatalca'da seçilmesinin bir tesadüf olmadığını görürsünüz.  Tahmin ediyorum, son kez daha Çatalca Belediye Başkan Adayı olacaktır. 
Kazanır mı?
Görünen o ki, bir kez daha kazanarak, sonrası için siyasete bir virgül koyar. 
****
Baştan söyledik ya, yeni hayaller kurmak, yeni yolculuklara çıkmak, yeni başlangıçlar yapmak kolay değildir. 
Bir gün yolculuğumuzu; gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştiremediğimiz, acılarımız ve mutluluklarımızla sonlandıracağız. Bize göre biten yolculuğumuz belki de bil(e)mediğimiz başka bir alemde devam edecek.
Nereden geldiğimizi ve nereye doğru gittiğimizi arayarak, sorarak devam eden yolculuğumuzda, yönettikleri kentlere; emek, akıl, yürek ve hayal katmış olan herkese teşekkür     ediyorum.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi