Gündem kargaşası ve siyaset

Türkiye'de yıllardır süren AKP iktidarı son döneminde yaşadığı ekonomik krizler, travmalar sonucunda azgın bir denizde dümeni bozulmuş gemi gibi bata çıka sahili karayı görmeye çalışıyor. ancak deniz bayağı dalgalı ve kısa sürede bu fırtına bitecek görünmüyor. Ondandır bugün yaşanan sıkıntılar. Bunlarda 3Y'den kaynaklanmaktadır.İktidar partisinin 2001’deki programında yer alan Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklarla mücadele taahhüdünün bugün gelinen noktadaki yetersizliğini gözler önüne sermektedir.
Bunlardan bugün gündemde olan "Yasaklar" dır.ve ondan önemlisi ise "Yoksulluktur". Ha diğeri neydi yolsuzluk ona da son yıllarda güzel bir adda takıldı. "Çalıyorlar ama yapıyorlar kardeşim" oldu. Fakat işler bir yıl sarpa sardı. Ekonomi yönetimi işi kıvıramadı. Geldiğimiz noktada ise Yoksulluk ve sefalet aldı başını gidiyor. Demirel'in dediği gibi "Tencerenin deviremiyeceği iktidar yoktur Arkadaşlar.
AKP 1990'ların sonuna doğru iyice yozlaşmış siyaset ortamında, millet neyi özlüyorsa onları vaat ediyordu. Mesela, “Kuvvetler ayrılığına hassasiyetle uyulacaktır” diyordu... Programda aynen “Milletvekili ve bakanların yargılanmalarının önündeki yasal engeller kaldırılacak; dokunulmazlık, tüm kamu görevlilerinin yargılanabilmelerinin önündeki engeller ve ayrıcalıklarla birlikte ele alınacak” deniliyordu.
Ancak yapılan AKP’nin kurulduğu günden bugüne Türkiye’nin tüm dinamiklerini değiştirilip yok edilmeye çalışıldı, İç politikada ve Dış politikada binlerce yıllık saygın devlet geleneklerimiz yok oldu. 20 yılda Devlet teamülü ve devlet umuru görmüş ne varsa yok edildi, Tayyip Erdoğan bu duruma ise kendince “Yeni Türkiye” diyor.

Sezen ve Sedef bunun kurbanlarıdır

Kısaca gelinen noktayı özetleyince siz olsaydınız ne yapardınız. Bu yoksulluğa bu zamlara karşı birazda karşı tarafın yanlışlarıyla gündemi değiştirmek isterdiniz değil mi. AKP 'de trolleri ile seferber olup bunu yapıyor. Sedef Kabaş ile Sezen Aksu ile aktüel gündeme geçmek magazinleşmek istiyor.
Sanatçı Sezen Aksu, 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında geçen “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözleri nedeniyle hedef gösterilirken; Cumhurbaşkanı Erdoğan da cuma namazında yaptığı konuşmada Aksu’yu hedef almıştı ve ”O dilleri koparmak görevimizdir” demişti. Buyrun gelinen noktaya bakın. Ben diyorum ki "Arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş", Yorumlar sizin olsun.
Bir zamanlar "Negri Negri" türküleriyle beraber açılım saçılım açmalığında ön safta idi. Sezen Aksu. Akil kadrosundaydı Reisin. O dönem Fetöcülerle beraber "Yetmez ama Evet" diyenler dendi. Sıkı durun o dönemde bugün Sezen Aksu'yu linç ettikleri şarkıyı AKP örgütleri birlikte söylüyordu. Aradan beş yıl geçti vay anam vay Adem ile havva anamıza hakaret boyutna geldi.
 

Kılıçdaroğlu'ndan Kabaş ve Sezen tepkisi
Ortalık hafta sonu gündemimiz Sedef Kabaş'ın hapse atılması Sezen Akus'nun linç edilmesi ile geçti.Bu arada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sezen Aksu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazdığı bir şarkı nedeniyle hedef alınmasına ve gazeteci Sedef Kabaş’ın TELE1 ekranlarında yönelik sözleri nedeniyle hakkında ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ten soruşturma başlatılıp gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı” ifadelerine yer verdi. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şu şekilde: Onbinlerce trolüne her türlü küfrü ettirir, sonra deyim paylaştı diye gazeteciye gece yarısı baskını yaptırır. Camide sanatçının dilini kopartacağını söyler. Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı.
Yazıyı sanatçı Genco Erkal'ın açıklamasıyla bitirelim. Erkal 'Sezen Aksu, Avcı şiiriyle sarayı ezmiş geçmiş. Sanatın gücü her zaman iktidarların en büyük korkusu olmuştur. Bir atasözü bile onları deli etmeye yeter. Göreceğiz kim yolcu kim hancı' dedi. Evet göreceğiz. Birde Sovyet Rusya'dan bir alıntı hikayeyi de yeri gelmişken anlatmak isterim.
Birde başka hikaye var o da şöyle :
Bir gün sarhoşun biri Kremlin'in önünde, diktatöre ölüm diktatöre ölüm diye bağırıyormuş.
Polis adamı ayıltıp Stalin'in yanına götürmüş.
Stalin, yoldaş ne demek istedin demiş.
Adam, Hitler'i kast ediyordum demiş.
Stalin polise dönmüş yoldaş peki sen ne demek istedin demiş.
SON SÖZ'ümüzde bugün “Zulmün artsın ki, çabuk zeval bulasın.. Anadolu’da zalimler için böyle derler..” Yaşar Kemal- İnce Memed

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Apaydın Arşivi