11 TIR'lık insani yardım konvoyu

11 TIR'lık insani yardım konvoyu
Türk Kızılay'ı tarafından Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalardan etkilenenler için kışlık kıyafet, mutfak malzemesi, battaniye, çadır gibi insani yardım malzemeleri taşıyan 11 TIR yola çıktı

Türk Kızılay'ı tarafından İstanbul'dan gıda kolisi, battaniye, cerrahi maske, ayakkabı, oyuncak, kışlık kıyafet, hijyen malzemeleri yüklü tam 11 TIR Azerbaycan'a gönderilecek. Bugün Türk Kızılay Marmara Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden yola çıkan 11 TIR yaklaşık 5 günlük yolculuğun sonunda Azerbaycan'a ulaşacak.

Yardımlar devam edecek

Azerbaycan'a gitmek üzere yolan çıkan konvoyu uğurlayan Türk Kızılay Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, burada yaptığı konuşmasında, "Öncelikle temennimiz yıllardır işgal altında olan Azerbaycan topraklarının özgürlüğüne kavuşması, oradaki mağdur edilen insanların tekrar normal hayata dönmeleri. Uzun yıllardır devam eden bu sıkıntı sadece oradaki Azerbaycan halkını değil, Türk milletini de çok derinden yaralamıştır. Başlayan özgürlük mücadelesi, toprakların yeniden azadı bizi de sevindirdi. Kardeşlik vazifesi olarak elimizden gelen ve onların da ihtiyaç duyduğu milletimiz tarafından toplanan malzemeleri buradan gönderiyoruz. 11 TIR'ın içerisinde de gıda, giyim, temizlik malzemeleri var. Bu devam edecek" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.