14 Mart Tıp Bayramı sadece doktorların mı?

14 Mart Tıp Bayramı sadece doktorların mı?
14 Mart Tıp Bayramı ülkemizde her sene kutlanır. Peki 14 Mart Tıp Bayramı sadece doktorların mı? İşte detaylar...

Tıp Bayramı kutlamalarında her yıl meslek hayatındaki sorunlar tartışılır, doktorların bilime, insanlığa, sağlığa yaptıkları fayda tartışılır. Bir anma günü olan Tıp Bayramı ülkemizde uzun yıllardan bu yana kutlanır. Tıp Bayramı ilk kez 14 Mart 1919 yılında, İstanbul işgal altındayken kutlandı. 14 Mart Tıp Bayramı olarak, 14 Mart'ı içine alan hafta ise 'Tıp Haftası' olarak kutlanır. Peki 14 Mart Tıp Bayramı sadece doktorların mı? İşte detaylar...

14 MART TIP BAYRAMI SADECE DOKTORLARIN MI?

Tıp Bayramı ilk kez 14 Mart 1919'da kutlandı. O dönem İstanbul işgal altındaydı. Tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran'ın liderliğinde tıp öğrencileri protesto yaptı. Öğrencilere dönemin başarılı doktorları destek verdi. Tıp Bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başladı.

14 Mart Tıp Bayramı sağlık çalışanları için kutlanan özel bir gündür.

Osmanlı Devleti II. Mahmut döneminde 14 Mart 1827'de Hekimbaşı Mustafa Behçet'in tavsiyesiyle ilk cerrahhane Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kuruldu. İlk cerrahhanenin kurulduğu tarih olan 14 Mart, ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edildi. 

14 MART TIP BAYRAMI RESMİ TATİL Mİ?

Sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı'nda da işinin başındalar. Ancak bazı tıp fakültelerinde kutlama için tatil kararı alabilir.

[related-posts id="93755" color="bg-danger"][/related-posts]

[related-posts id="93763" color="bg-danger"][/related-posts]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.