14 Mayıs 2023 nerede oy kullanacağım?

14 Mayıs 2023 nerede oy kullanacağım?
2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine kısa bir süre kala vatandaşlar, '14 mayıs 2023 nerede oy kullanacağım?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mart 2023'te attığı imza ile seçimin 14 Mayıs'ta yapılması kararını aldı. Seçim tarihinin belli olmasıyla vatandaşlar, nerede oy kullanacaklarını araştırıyor. Seçmen kaydı sorgulamaları e-Devlet ve YSK üzerinden gerçekleştiriliyor. İşte detaylar...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biraz önce, anayasamızın 116. maddesinin verdiği yetkiyle, 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum. Buna göre, inşallah iki ay sonraki ilk pazar günü olan 14 Mayıs 2023 tarihinde milletimiz, cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir” ifadelerini kullanmıştı.

SEÇMEN KAYDI SORGULAMA YÖNTEMİ

Seçmen kaydı hem YSK hem de e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. YSK üzerinden sorgulama yapabilmek için T.C. Kimlik Numarasını girmek gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olan kişilerin bilgileri yer alacak.

Ayrıca sorgulamalar, yukarıda da belirttiğimiz gibi e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebilir. Bunun için e-Devlet uygulaması veya internet sitesinden T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile e-Devlet adresine giriş yapmak gerekir. Ardından arama kısmına 'Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama' yazarak sisteme erişim sağlanır. Kimlik Doğrulama Yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra gelen ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgiler bulunur. Öte yandan seçim dönemlerinde oy kullanılacak yer bilgileri Yüksek Seçim Kurulu tarafından bu sayfada yer alır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.